Протестиращи: "Овча купел" стана арабско гето на джихадисти (обзор)

OFFNews 16 септември 2016 в 19:26 15519 6

Снимка на потрошен автомобил в "Овча купел" от преден ден.

ВМРО организира тази вечер протест пред общежитията за имигранти в ж. к. "Овча купел" в София. От партията на Красимир Каракачанов настояват всички центрове от подобен тип да бъдат закрити и изнесени извън населените места.

Полицията обяви, че ще предприеме засилени мерки за сигурност и сложи КПП на входовете на квартала.

Протестът премина спокойно, в пика си достигна около 200 души, много от живущите в околните блокове гледаха през прозорците си. Не се стигна до сблъсъци с полицията. Хронология на протеста може да видите по-долу:

20:25 часа: Останали са около 20 момчета с качулки, полицейското присъствие е засилено.

20:17 часа: На място има около 40 души футболни фенове, които викат: "Сините в атака". Засега положението е спокойно. Те пеят химна и викат: "Свобода или смърт". Вторият куплет от химна обаче го знае само един от присъстващите.

20:10 часа:
На протеста са малко хора, предимно здрави момчета, които освиркват Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова, викайки: "Бойко - курво".

19:54 часа: Обявиха края на протеста. Хората се разотиват, но на място има още няколко души, които стоят. Няколко момчета с качулки се надъхват да нахлуят в центъра за бежанци, но едва ли ще се случи.

19:47 часа: Хората от съседните блокове обаче предпочитат да гледат от терасите, съобщава репортера на OFFNews. 

"Искаме лагерът тук да бъде закрит. За това се борим. Тези хора са несъвместими. Пришълците - вън. Нормалните хора не трябва да са заложници в собствения си квартал. Тези хора не са добре дошли, да им кажем довиждане", каза Ангел Джамбазки от ВМРО.

19:39 часа: Един човек е задържан. Протестиращите са около 200 вече.

19:30 часа:
с Роберт Цветанов, жител на квартала каза, че хората в близките блокове се страхуват: "Никой не ни е питал дали тук да идват афганистанци".

Хората скандират: "Пришълците - вън".

19:25 часа: Карлос Контрера от ВМРО заяви, че искат центровете за бежанци да се преместят извън населените места. Около него има момчета с тениски, на които пише: "Ако печеля, печели цял народ" и "Български отбор по борба".

Според тях правителството дава 1081 лв. за издръжка на всеки един нелегален мигрант и питат колко хора в България вземат толкова на месец. Чуват се викове "Терористи" и закани, че ще идат пред МС, ако няма реакция.

19:22 часа: Групи от 3-4 полицаи пазят почти всяко кръстовище в "Овча купел". На място пристигна голяма група протестиращи мотористи, като всички протестиращи са около 100, съобщи репортер на OFFNews.

"Това са нелегални емигранти, престъпници. Центърът на София се е превърнал в арабско гето на джихадисти", каза един от организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

7

Under Destruction

07.10 2016 в 14:18

идиоти

13546

4

BARAСK OBANANA

16.09 2016 в 21:52

Да изчезват от България. Да ходят на арабският полуостров.

13531

1

Traqn Savov

16.09 2016 в 19:41

Аз ако реша да си отида в Америка е така нелегално какво ли ще стане, дали ще ми дават 1000 долара
 
X

Да помогнем на украинските деца!