Протестиращи пред Съдебната палата поискаха постоянен арест за съпругата на Пейо Пеев

OFFNews 30 януари 2024 в 09:55 1051 0

Протестът

Снимка БГНЕС/Борислав Бориславов

Протестът пред Съдебната палата в София

Близки и приятели на Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата в София и поискаха съпругата на убития мъж да бъде задържана за постоянно, предаде БНТ. 

Протестът е под наслов "Справедливост за Пейо". 44-годишният Пеев беше намерен на 18 януари в опожарен автомобил, като преди това е бил удушен. Основните заподозрени са неговата съпругата Габриела Славова-Пеева, както и нейната майка Красимира Трифонова.

БГНЕС/Борислав Бориславов

В 10 ч. в Съдебната палата в София започва делото, на което прокуратурата ще обжалва мярката на Габриела Славова, обвинена за жестокото убийство. Миналата седмица тя беше пусната под "домашен арест", за да се грижи за децата си.

"Искаме да отправим апел към българския съд, който да наложи най-тежките мерки на двете обвиняеми. Считаме, че предвид всички изнесени данни, оставането на Габриела под домашен арест не е оправдано. Да не говорим за това, че както беше установено, децата дори не са при нея. Считаме, че човек, който е способен да отнеме живота на бащата на детето си, не следва към момента да се грижи за тях", каза Соня Чакмакова, организатор на протеста.

БГНЕС/Борислав Бориславов

Бившият депутат Велико Минков се бори за признаване на бащинство на малкото дете на Габриела. Той също подкрепя исканията на протестиращите.

"Надявам се да има справедливост. Аз съм тук като баща на едно от децата, които съда и социалните казват, че ако Габриела под домашен арест, тя трябва да ги вижда или да се грижи за тях. Разтревожен съм, тъй като не знам дали тази майка ще бъде емоционално стабилна и децата ще бъдат ли травмирани от среща с нея", каза Велико Минков.

Той отправи апел към министъра на труда и социалната политика и шефката на Агенцията за закрила на детето.

„Нека издадат заповед за ДНК тест на мен и бебето. Веднага ще го платя, вместо да се чака дело в продължение на 3-4 години", призова Минков.

БГНЕС/Борислав Бориславов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!