Полиция попречила на немска телевизия да снима имотите на Пеевски (видео)

OFFNews 11 януари 2014 в 12:42 19094 16

Лицата на охранители и полиция са замъглени от телевизията

Полиция и охрана са попречили на разследване на немската телевизия "АРТЕ" да направят разследване върху имотите на Делян Пеевски.

Това става ясно от излъчен снощи репортаж в централната емисия новини на "Arte Journal", обявен като "България: самотна битка срещу корупцията". "APTE" e канал от немско-френска телевизионна мрежа. 

Помощници на немския екип репортери са Николай Стайков, координатор на сайта "Noresharski", и блогърът Иво Божков.

В един от клиповете Стайков и останалата част от журналистите са отишли до един от имотите на Пеевски, но охраната се е задействала веднага и е попречила на екипа да снима. Минути след това е пристигнала и патрулна кола на полицията, която е снела данните на Стайков, Божков и немските журналисти.

В репортажа също става дума и за противоречивия образ на Делян Пеевски, като показват и неговия клип "Страхуваха ли ви ГЕРБ?" от Казанлък с коментар, че "това видео е рядкост, тъй като депутатът няма публични изяви".  

"Решихме да изберем друг имот на Пеевски, но тогава полицията прекъсна нашата работа. Заснехме със скрита камера как нашият оператор, който иска да запази анонимност, трябваше да даде документите си за проверка. Много скоро той разбра защо - малко след това беше получено обаждане и натиск да бъде предотварено излъчването на този репортаж. Причината - полицията е информирала Пеевски кой е снимал и той не иска материал за неговата личност. В негова подкрепа са облечени с тъмни дрехи хора и очевидни също така полицията, която следи за спазването на това правило." Това се казва в коментара върху видео материалите, излъчени снощи в емисията новини от 22 часа местно време. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!