МВнР пред депутатите: Нямаме информация за забраната на Доган и Пеевски

ОFFNews 12 февруари 2016 в 10:24 3606 4

Външно министерство няма съобщение на официална турска институция за взето решение на Турция да забрани на Ахмед Доган и на Делян Пеевски да влизат на нейна територия.

Това заяви зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов пред депутатите в пленарна зала. Той дойде в Народното събрание по искане на съпредседателят на ДПС Мустафа Карадйъ. По-рано днес депутатът от партията на Доган поиска обяснение от външния министър Даниел Митов, но в зала дойде Порязов.

Зам.-министърът обясни, че външно министерство не е получило официална информация по повод вчерашната информация, която беше разпространена от турски медии затова няма какво повече да обясни.

Малко след това пред журналисти Порязов призова Турция да отговори на въпроса дали Ахмед Доган и Делян Пеевски имат забрана да посещават Турция. По думите му от МВнР са поискали информация от официалния представител на турската държава в България по въпроса. Зам.-министърът обясни, че отговорът бил: "Никоя официална турска институция не е излизала с официално съобщение по тази тема". 

Информацията за наложената забрана беше потвърдена от турското посолство пред БНТ. 

По информация на OFFNews Турция обмисля да наложи забрана за влизане на всички депутати от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!