Hello Kitty стана на 40 (галерия)

ОFFNews 29 октомври 2014 в 12:13 14556 0

Hello Kitty
Hello Kitty

Емблематичният японски бранд символ Hello Kitty, щампован върху милиарди продукти по света, става на 40 години в събота.

В момента малкото коте с панделка е изобразено на над 50 000 вида стоки за малки и големи, а индустрията "Hello Kitty" се оценява на милиарди долари. Котката може да се види върху детски дрешки и играчки, аксесоари, бирени бутилки, хигиенни материали и дори върху рокля на Лейди Гага.

Когато за пръв път се появява в магазините в Япония през 70-те, Kitty бързо грабва публиката със сладкия си вид. Думата на японски звучи като "kuwaii" (сладък), а преди четири десетилетия стоките рядко изглеждат "kuwaii" (сладки).

Според създателите на Кити-манията успехът на котето се дължи не толкова на децата колкото на възрастните. "В Япония и друзи азиатски страни през 90-те имаше тенденция, според която не се смяташе за детинско, ако възрастните имат продукти с рисувани изображения. Същото се случи в Америка и Европа след 2000 година."

Образът на Hello Kitty e собственост на японската компания Sanrio. Създател на котето е Юко Шимизу, а в момента за това отговаря художникът Юко Ямагучи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!