Четирима българи пред влизане в Шампионската лига тази вечер

Деян Спасов 26 август 2015 в 14:45 3313 0

Старши треньорът Станимир Стоилов и неговият Астана са с много голям шанс за влизане в групите на най-престижния клубен турнир

Българският треньор Станимир Стоилов (Астана) и футболистите Валери Божинов, Иван Бандаловски (Партизан) и Георги Миланов (ЦСКА Москва) са родните представители, които тази вечер ще се борят за своето място в груповата фаза на Шампионската лига.

Тази вечер с начален час 21:45 ч. ни очакват още пет плейофни мача за определяне на последните пет тима, които ще станат част от груповата фаза на настоящия сезон на Шампионската лига. Снощи като победители от плейофите излязоха Динамо Загреб, Макаби (Тел Авив), Валенсия, Малмьо и Шахтьор Донецк, а българското участие в лицето на Иван Иванов (Базел) и Венцислав Хрисов (Шкендерберу) претърпя неуспех и отборите им ще се задоволят с участие в Лига Европа. 

Днес останалите четирима български представители имат своя шанс за класиране. Най-голям изглежда този на Станимир Стоилов. Воденият от Мъри казахстански Астана спечели първия си мач срещу Апоел Никозия с 1-0 у дома. Преди реваншът в Кипър Астана е в серия от 7 поредни мача без загуба, а при евентуално класиране Стоилов ще е първият български треньор, вкарал и български и чуждестранен отбор в групите на Шампионската лига.

Пред сръбския Партизан и българите в състава му Валери Божинов и Иван Бандаловски задачата изглежда по-сложна. "Гробарите" загубиха първия мач срещу БАТЕ Борисов в Беларус с 0-1 и днес ще търсят реванш в Белград, като се очаква нашенците да се появят в игра като резерви.

Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва също влизат във втория мач след поражение. Руският клуб допусна загуба с 1-2 като гост в Лисабон, Португалия, и днес ще търси задължителна победа в Москва над Спортинг, където също са играли няколко известни български футболисти.

В останалите два плейофни двубоя Манчестър Юнайтед гостува на Брюж след победа с 3-1 в първия мач на ст. "Олд Трафорд", а Байер Леверкузен от своя страна посреща Лацио на "БайАрена", след като загуби двубоя в Италия с 0-1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!