Атанасов: ГЕРБ искаха да сменят Бакалов, а не БСП

OFFNews 02 октомври 2015 в 12:38 2088 2

Снимка БГНЕС

Атанас Атанасов

"ГЕРБ искаха да сменят Бакалов, а не БСП", заяви депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов по повод подкрепата на ГЕРБ за предложението на БСП шефът на военното разузнаване да е военнослужещ. Това означава, че сегашният директор Йордан Бакалов ще бъде отстранен, защото не отговаря на изискването.

"Аз разбирам мотивите на военните, че настояват тази служба да бъде оглавявана от кадрови военен. Големият проблем е, че народните представители не разбраха в самото начало много по-добрата идея да бъде създадена единни разузнавателна служба. Ако беше възприета тази идея, този проблем изобщо нямаше да стои", категоричен беше Атанасов пред БНР.

По думите му така военното лоби е успяло да наложи своята воля.

Атанасов коментира и атаките срещу военния министър Николай Ненчев и поисканата му оставка. Според реформатора военният министър е подложен на перманентна атака от русофилските среди в България заради твърдата ни НАТО-вска позиция.

"Сегашната остра атака е свързана с това, което Русия предприе в Близкия изток. Всичко това е свързано и с бежанския поток. Сега става ясно кой формира и мотивира бежанския поток към Европа", запита реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!