Кулинарията спасила живота на Симеон, който смая журито на MasterChef

Ива Оприкова 03 март 2015 в 22:13 13399 2

Снимка Фейсбук

80 българи бяха избрани сред хиляди любители готвачи от цялата страна и имаха привилегията да се явят в първия епизод на световното шоу по bTV MasterChef пред авторитетното жури – Андре Токев, Виктор Ангелов и Петър Михалчев.

Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева влязоха в ожесточени битки, а всеки от тях е амбициран да бъде новата звезда на българската кулинарна сцена.

Пристъпвайки прага на студиото на MasterChef, всеки от тях имаше точно 1 час, за да приготви ястие, с което да спечели одобрението на журито, както и престилката, която ще носи през цялото си участие в шоуто.

От 80 претенденти за славата едва 40 продължават в следващия етап.

Безспорен фаворит на телевизионната публика и социалните мрежи в представянето на първата група стана IT менинджърът Симеон. Любовта и страстта към кулинарията го приковава "над печката" едва на 17 години.

Симеон е бивш наркозависим и интерниран в Италия като проблемно дете. Там го разпределят като общ работник в ресторант. Днес забранените субстанции отдавна са в миналото и той е реализиран IT мениджър. Симеон живее в България, а любовта и страстта му към хубавата кухня остават завинаги. Днес смята, че именно кулинарията е спасила живота му и напълно го е променила, благодарение на нея живее втори живот.

Италианската му рецепта - обезкостена ципура с ризото, каперси и чери домати, както и откровената му изповед смая журито.

Сред първите претенденти за титлата MasterChef, които получиха одобрение и престилка за втория кръг, бяха още млада студентка по психология от Враца, която без никакво притеснение сподели как коли, транжира животните - преди да ги превърне в неустоими деликатеси. Тя приготви заек със зеленчуци, а обикновената рецепта, научена на село, я изстреля във втори кръг.

Сред прескочилите бариерата и строгите изисквания на журито стана рапър от Холивуд, който спази изискванията със страст към кубинските вкусове.

Утре продължават ожесточните битки на българската кулинарна сцена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!