Няколко антибългарски тези по случващото се в Куманово

Ангел Джамбазки 13 май 2015 в 21:52 16354 26

Събитията в съседна и братска, и близка Македония са изключително важни за нас българите и за държавата България. По исторически и по геополитически причини.

Може би затова тя предизвика интерес и множество коментари. Част от тях сериозни, други търсещи малко медийна слава, трети неинформирани или откровено манипулативни. Тук броя „гадаенето“ след колко дни ще се разпадне Македония, откъде идвали и къде щели да идат албанците, кой ги пратил, какви пичове били сърбите и как с тях трябва да „освободим“ Македония от албанците, как американците правили преврат, за да спрат „Турски поток“ и прочее.

Тук внимание и коментар заслужават няколко тези.

На първо място, че сме „православни“ братя със сърбите и заедно трябва да „освободим“ Македония. Единственото нещо, от което сърбите искат да освободят Македония е от все още останалото там българско население. Нищо друго не ги е интересувало никога, не ги интересува и днес. За непросветените по темата – „Войната се връща“, Анри Пози.

Който твърди подобни неща е пропуснал уроците по история на България, по-специално борбата на ВМРО и българската държава срещу сръбската и гръцката въоръжени пропаганди в Македония, причините и последиците от Междусъюзническата война и последвалата я зверска сръбска окупация на Вардарска Македония, първо от „кралевината“, после от СФРЮ. И престъпната и геноцидна за българите във Вардарска Македония сърбо-комунистическа диктатура.

Та, който твърди горното е или опасен за българската национална кауза неграмотник или сръбско мекере. И двата случая работи срещу българския интерес. Волно или неволно.

Като споменах сърбо-комунистическия вектор в македонския въпрос, та се сетих да уведомя нещо нашенските „протестъри“, които сякаш се повдъхновиха от бунтовното минало лято и видимо решиха да изнасят „революция“ и да се намесят и по тази тема. „Македонската нация“ и идеята за създаване на отделна от българската „македонска“ нация, самосъзнание и държава е планирана, организирана и осъществена от Комунистическия интернационал, водач на пролетарската революция, разположен в Кремъл и обслужващ идеите и целите на Сталин и СССР. Доказано, недвусмислено. С дати, протоколи, решения и дори обявяване на „рожден“ ден – 2-ри август, 1944, манастира Прохор Пчински, днес на самата граница, не много далеч от Куманово, прочее.

В този ред на мисли, всеки който защитава „македонската“ нация в някакво противопоставяне срещу вярната историческа теза за българския характер, традиции, история и произход на населението в Македония всъщност работи и осъществява плановете на Коминтерна, Сталин и СССР. Обслужва техните цели и политика. Толкоз.

Трета прелюбопитна теза – американците били организирали нападението в Куманово, за да прекъснат Турски поток. Тази теория се мотивира, както от щатните рубладжии, от т.нар. левица, така и от фалшиви националисти с издълбани петолъчки в душите, сърцата и задниците, които прикриват носталгията си по болшевизма и „работническо-селската власт“ и произход, като за мимикрия се правят и на „патриоти“.

Тази теза всъщност обслужва, защитава и оправдава антибългарската власт на Груевски, който девет години шикалкави и се усуква и всячески се измъква от подписването на договор за добросъседство с България. Договор, който да спре кражбата на историята ни, да спре езика на омразата срещу България, да позволи на българите в Македония да осъществяват своите граждански и политически права пълноценно.

Тази теза преиначава факта, че всъщност в Куманово беше извършена полицейска операция, твърдейки, че „Македония е нападната“. Не. Беше ударена група, която поне от година и осем месеца, се размотава из кумановско-липковския регион със знанието и под носа на властта на Груевски. И бе ударена в момент, когато се очакваше голям опозиционен митинг след чудовищни разкрития за начина, по който „семейството“ на Груевски управлява Македония. Натиск, шантаж, подслушване, убийства, прикриване на убийства, смазване на опозиция и медии. И да, близки връзки и вероятно финансиране от Белград и Москва.

И последно Турски поток изгоден ли е за България? Не, нали? Ако изобщо някой има намерение да го строи, а не е само геополитическа пропагандна пушилка такъв проект би бил изгоден за Турция, вероятно за Гърция, сигурно за Сърбия и със сигурност за Русия. Но не и за България.

Е, тогава този, който реве над този още не изровен чужд гроб чии интереси защитава? Руски? Турски? Сръбски? Вероятно към сигурно. Във всеки случаи не и българските национални интереси.

------------

Авторът е евродепутат от ВМРО. Текстът е препечатан от сайта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!