Още едно празно столче в 'Здравей, България', пратиха продуцентката при Гала

OFFNews 28 март 2018 в 14:36 47616 5

Снимка Нова тв

Валерия Чанкова

Поредна ключова рокада е била извършена тихомълком в сутрешния блок на Нова телевизия, научи OFFNews.

Този път е отстранен дългогодишният продуцент на "Здравей, България" Валерия Чанкова. Тя е един от журналистите, които през 2013-а се преместиха от bTV в Нова телевизия заедно с Ани Цолова, Виктор Николаев и Дарина Сaрелска. Преди това Чанкова беше продуцент на "Тази сутрин" по bTV. 

Вместо нея е назначен човек от БНТ, доведен от новия генерален директор "Информация" в Нова Вяра Анкова, а на Чанкова била предложена работа в... "На кафе" с Гала.

Само за половин година, от август 2017-а до началото на 2018-а, Нова телевизия поетапно се раздели с трима от екипа, който бе шумно привлечен от bTV преди години. Първа от поста на шеф на новините си тръгна Дарина Сарелска. Това се случи малко след като бившият ѝ колега Васил Иванов я замеси в шумен скандал за цензура и изтичане на информация към ДАНС. Месец по-късно Ани Цолова изненадващо изпадна от ефира на рейтинговия сутрешен блок след края на летния си отпуск. И до ден-днешен обещаното авторско предаване на водещата го няма, а според запознати такова не се и подготвя. Преди около два месеца се наложило продуцентката на "Здравей, България" Валерия Чанкова да се раздели с позицията си не по свое желание. Била повикана с предложение да бъде преместена в предаването на Гала. 

Така от някогашния bTV екип в сутрешния блок остана само Виктор Николаев. След като няколко месеца водеше сам предаването, за негова екранна партньорка бе поканена журналистката от БНТ Аделина Радева. От БНТ идва и наследничката на продуцента - Лили Ангелова. За нея в гилдията не се знае много. Работила е като редактор в сутрешния блок на БНТ и в предаването "Нека говорят" с Росен Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

5

мгергов

30.03 2018 в 14:14

Не ми харесват нещо с тези рокади....а новата водеща е зверски дразнеща! По-добре си беше сам Виктор!

6000

4

Лулу

29.03 2018 в 08:05

Ани Цолова е голямо недоразумение за всяка уважаваща себе си телевизия, не знам на някой да му е мъчно за нея. Аделина Радева е друга класа, харесвам я. Вижда се, че и на Виктор му е добре с нея.

12284

1

Kristiano789

28.03 2018 в 16:12

от сутрешния блок при гала определено си е понижение
 
X

Да помогнем на украинските деца!