Новият БГ сериал 'Аз и моите жени' с премиера по БНТ утре вечер (галерия)

Мая Младенова 01 февруари 2022 в 13:59 6784 0

Снимка БНТ

Официалната премиера на новия български сериал "Аз и моите жени" е на 2 февруари (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1.

Шестте епизода драма с елементи на комедия разказват една модерна градска история, в центъра на която е двойственият живот на успелия млад лекар Филип Томов. В ролята му влиза актьорът Димитър Живков, когото телевизионните зрители познават от сериала "All Inclusive" (Боян) и от "Дъвка за балончета", където играе Мони.

Сгоден за красивата интериорна дизайнерка Кристина - дъщеря на именит архитект (Мария Сотирова), младият лекар попада в паралелна връзка с друга жена (Христина Джурова). Докато гради стабилно семейство и кариера на хирург-ортопед в София, работата му го отвежда и в Бургас, където през седмица работи в местна болница. Дотогава животът му е привидно подреден и щастлив. Живее с дългогодишната си приятелка, с която е уверен, че ще прекара живота си. Плановете им за съвместно бъдеще са сериозни и дори планират сватба. Но в най-неочаквания момент, съдбата го среща с Мая, с която преоткрива себе си и неподозираните си желания. Той опитва по всякакви начини да излезе от клопката, в която сам се е поставил, и се мрази, че не успява. Двата паралелни свята, в които заживява, са не просто случайна слабост, а огледален образ на собственото му раздвоение и кризата на личността, в която е попаднал, търсейки удовлетворението и смисъла в забързания консуматорски живот.

Д-р Томов е отгледан от властната си майка (Росица Александрова), за която произхода на хората е първата величина, по която ги определя. Тя отглежда Филип сама, правейки всичко възможно да ограничи връзката на сина си с баща му (Димитър Баненкин). Свикнал на ред, Филип влиза във взривоопасен скандал с ресторантьор, който ще го отведе до арест и престой в полицейското управление.

Годеницата му Кристина е млад интериорен дизайнер, който на пръв поглед има всичко – красива, финансово осигурена, има добър партньор в живота, добро образование и потенциал за кариера. Под силното влияние на баща си – уважаван архитект, който никога не е доволен от нея, Кристина става жертва на паник атаки, от които само Филип може да я спаси. Животът ѝ започва постепенно да се обърква, когато младата жена интуитивно започва да усеща промените в годеника си.

Мая е свободният дух, който Филип никога не е вярвал, че би го привлякъл. Тя е абсолютната противоположност на кротката и смирена Кристина. Мая е човек на забавлението, който редовно организира партита с приятели в дома си в Бургас. Честите командировки на Филип и буйните купони на Мая ги срещат случайно, а искрата между тях пламва изненадващо и буйно. Тази искра бързо се превръща в огън, който не може да бъде овладян и неминуемо води до трудни избори.

Д-р Крумов (Башар Рахал) е колега и най-добрият приятел на Филип. Той е бохем, почитател на красивите жени, човек на живота. Познавайки приятеля си добре, забелязва промяната в поведението му бързо разбира за паралелната връзка, в която Филип е влязъл. И ако в началото я приветства с усмивка, то скоро започва да вижда сериозността на ситуацията и започва отчаяни опити да спаси приятеля си от кашата, в която се е забъркал.

Сценарият на сериала е дело на Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, режисьор е Боя Харизанова, а оператор е Борис Луканов.

Сериалът „Аз и моите жени“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews