Mтел пуска 3 спортни канала

Мая Младенова 12 януари 2017 в 12:34 3170 2

Снимка OFFNews

Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" на Мтел, и директорът "Корпоративни комуникации" на компанията Илияна Захариева представят новите медийни проекти.

Телекомуникационният оператор Мтел прави нова стъпка на медийния пазар, като пуска три спортни канали. Това са двата собствени за компанията Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, а третият е EGDEsport - за любителите на екстремни спортове.

Каналите ще са достъпни за абонатите на ТВ пакетите на Мтел и "Близу".

За начало те ще са безплатни, а от 1 април съдържанието им може да се гледа срещу месечен абонамент към пакетите (виж по-долу). 

Пръв стартира Mtel Sport 1 - в 8:00 ч на 14 януари, обяви Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" на Мтел. Той ще излъчва около 20 различни спорта, сред които футбо, тенис, бойни спортове и др. В деня на старта си каналът ще излъчи коментарно студио за футболната среща между ПСВ Айдховен и Екселсиор от холандското футболно първенство. 

За 1 март е планиран стартът на Mtel Sport 2. Двата канала ще излъчват ексклузивно част от най-популярните световни тенис турнири, в т.ч. всичко от ATP 1000 и ATP 500 и част от ATP 250, WTA и др. Зрителите ще могат да проследят и състезанията на UFC - най-голямата организация за ММА двубои, както и други ММА събития - World Series of Fighting и Fight Nights Global.

Феновете на футбола ще могат да гледат срещите от холандското, руското и набиращото все по-голяма популярност китайско първенство.

Също на 1 март стартира каналът за екстремни спортове EDGEsport. Той ще предлага на зрителите мотокрос, сноуборд, планинско колоездене, ски, сърфинг и други състезания.

Трите канала ще излъчват над 20 групи спорт на български език.

До 31 март клиентите на телевизия на Мтел и "Близу" ще гледат новите програми безплатно. След това ще могат да ги добавят към своите абонаментни планове. Само за единия канал - Mtel Sport 1 - абонаментът е 1,99 лв./месец с двугодишен абонамент и 3,99 лв./месец без ангажимент. За трите канала общо абонаментът е съответно 2,99 лева месечно с договор и 5,99 лева месечно без обвързване за срока на ползване.

Засега каналите няма да се предлагат в мрежите на други оператори, но при търговски интерес е възможно това да стане занапред, посочи Симеон Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9005

2

Hristo Trendafilov

12.01 2017 в 14:49

Никой, никога не трябва да си пуска никаква телевизия от Мтел!

42249

1

Denis Rizanov

12.01 2017 в 12:54

Mtel нищо не пуска!
36-38 часа цели квартали в София стояха без никаква наземна услуга. Нито тв нито нет. А хората не могат да направят нищо защото имат двугодишни договори.
Mtel убиха Мегалан и Спектрум Нет. Това е равносметката след 6 години успешен "мениджмънт".
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки