Самуел Финци е в главната роля в ''Диво желание'', филм на израелския режисьор Шарон Бар Зив

Световната премиера на филма е в тазгодишното издание на София Филм Фест

OFFNews 22 март 2024 в 21:41 1088 0

Снимка Фейсбук/ Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф"

Сцена от филма

Българският актьор Самуел Финци се превъплъщава в една от главните роли на игралния филм "Диво желание" на израелския режисьор Шарон Бар Зив. Филмът ще бъде излъчен в рамките на тазгодишното издание на Международния София Филм Фест.

Сюжетът на продукцията разказва историята на храбрата полицейска следователка Рут, която подозира известния и влиятелен адвокат Джош Браун, че е дрогирал и сексуално насилил млада жена на име Ана. Рут е твърдо решена да накара Браун да се изправи срещу жертвата си, но се сблъсква със съпротивата на своя началник. Рут се изправя както срещу Браун, така и срещу демоните от миналото си. Когато разследването и нейната травма се пресичат, филмът се насочва към неочаквания си край.

По случай световната премиера на "Диво желание" посланикът на Израел в България Йоси Леви Сфари даде прием в резиденцията си днес. Специални гости на събитието, които пристигнаха от Израел за премиерата, бяха режисьорът Шарон Бар Зив, сценаристката Ноа Бар Зив, както и българският актьор Самуел Финци.

В обръщението си към гостите по време на приема посланик Йоси Леви Сфари подчерта актуалността на темата за сексуалното насилие предвид ужаса, преживян в Израел по време на атаката на "Хамас" на 7 октомври. Тогава терористите убиха 1200 души и взеха около 250 за заложници.

На събитието в резиденцията присъстваха видни фигури от сферата на културата и киното в България като Яна Титова, Весела Бабинова и други.

В програмата на София Филм Фест има близо 20 световни премиери, сред които копродукцията на Сърбия, Молдова и България "Мегдан: Между водата и огъня" на режисьора Тодор Чапкънов, "Ретроспект" на Стивън Люис Симпсън и "Караганда" на американския режисьор Макс Уайсбърг, в който участва актьорът и член на международното жури Димитър Маринов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!