НАТФИЗ празнува 75-годишнината си с концерт в Народния театър

OFFNews 13 декември 2023 в 09:30 929 0

Честване 75 години НАТФИЗ

Снимка Честване 75 години НАТФИЗ

Честване 75 години НАТФИЗ

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ (НАТФИЗ) отбеляза своята 75-годишнина с концерт в Народния театър. Събитието събра няколко поколения, чийто живот е свързан с Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Студентите от актьорските класове се бяха подготвили с музикални изпълнения в три различни жанра и развълнуваха гостите на събитието с артистичното поднасяне на песните, коментират от НАТФИЗ.

Премиерно бе показан документален филм, посветен на първия ректор на НАТФИЗ – Димитър Борисов Митов. Филмът със заглавие „Дъбът“ е на режисьора Боя Харизанова.

В словото си ректорът проф. Станислав Семерджиев благодари на създателите на академията и на всички онези, които ежедневно допринасят тя да се развива и да запазва статута си на елитно висше учебно заведение, с престижно място на картата на световните училища за изкуства.

Специален гост беше премиерът акад. Николай Денков. В словото си той изказа възхищение към постиженията на академията и подчерта щастието и отговорността на това да бъдеш „видим“ за хората с публичните професии, които възпитаниците на академията упражняват.

Тържеството завърши със специален поздрав от ансамбъл „Чинари“ с ръководител Асен Павлов, които също тази година имат юбилей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!