Лиза Мари Пресли е умряла от запушване на червата вследствие операция за намаляване на теглото

OFFNews 14 юли 2023 в 11:08 22373 1

Лиза Мари Пресли, 7 май 2015 г.

Снимка БТА/АП

Лиза Мари Пресли, 7 май 2015 г.

Лиза Мари Пресли - единственото дете на Краля на рокендрола Елвис Пресли - е починала от запушване на червата, съобщиха от практиката на съдебният лекар на окръг Лос Анджелис, цитиран от Би Би Си.

Проблемът е възникнал в резултат на сраствания, причинени от операция за намаляване на теглото, извършена преди няколко години.

Пресли, която също беше певица, умря на 12 януари на 54 години в калифорнийска болница.

Последната ѝ публична поява беше два дни по-рано на наградите "Златен глобус".

Спешните медици, пристигнали първи в дома ѝ, я намерили в състояние на сърдечен арест.

В четвъртък съдебният лекар постанови, че тя е починала от естествена смърт и че сърдечният арест е бил причинен от запушване на тънките черва. То може да се случи, когато тънките черва са блокирани. Последното може да е в резултат на рак на дебелото черво, прием на определени лекарства или сраствания след операции. Някои медицински състояния, които водят до възпаление на червата, също могат да доведат до запушване на тънките черва.

Лиза Мари Пресли се е подложила на бариатрична операция преди няколко години.

"Това е известно усложнение, което се проявява в дългосрочен аспект след този вид операция", коментира в доклада си съдебният лекар.

В противовес на думите му д-р Анджелик Кампен - лекар в спешното отделение на медицинския център "Провидънс Сейнт Джоузеф" в Бърбанк, Калифорния - заяви пред CBS, че смъртните случаи от запушване на тънките черва са рядко срещани. В много случаи пациентите изпитват силна болка, заради която е вероятно да бъдат приети по-рано в болница и да бъде избегнат фаталният край.

Пресли - певица и текстописец - беше погребана до сина си Бенджамин Киоу, който се самоуби през 2020 г.

След смъртта на Лиза Мари майка ѝ Присила Пресли оспори завещанието ѝ през съда с аргумента, че не е знаела за поправка от 2016 г., която я отстранява като попечител, наблюдаващ имуществото на Лиза Мари. Вместо нея завещанието посочва Бенджамин Киоу и дъщеря ѝ Райли като попечители. И двете ѝ деца са от първия брак на Лиза Мари с Дани Киоу.

Съдебният спор бе уреден през месец май. Подробностите за решеното не бяха оповестени публично.

Родената през 1968 г. Лиза Мари Пресли последва стъпките на баща си и в музикалната си кариера издаде три албума. Тя има четири брака - с Киоу, с поп звездата Майкъл Джексън, с актьора Никълъс Кейдж и с китариста Майкъл Локууд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика