Иън Уайт: Човекът, който пръв проля кръв в "Игра на тронове"

ОFFNews 24 юни 2016 в 20:55 14926 0

Великанът Вун Вун от "Игра на тронове"

В последния епизод на "Игра на тронове" станахме свидетели на смъртта на още един любезен великан (след тази на Ходор) - Вун Вег Вун Дар Вун.

Геройската гибел на исполина предизвика множество тъжни реакции сред публиката, като "Индепендънт" реши да се срещне с Иън Уайт, актьорът зад образа на гиганта.

Оказва се, че самият той е доста висок - 2,16 метра, а неговият герой е с височина от 4,20 метра. 

"Той беше доста човечен, фантастичен персонаж, за който наистина ми пукаше. Не осъзнавах колко е популярен, докато не умря", коментира Уайт.

Оказва се обаче, че това не е била единствената му роля в поредицата - в първи сезон той е играл Бял бродник.

"Бях отговорен за първото или второто обезглавяване в "Игра на тронове". Във втори сезон играх Планината, в трети сезон започнах да играя великани. Първият, който изиграх, си нямаше име, но го наричахме Донго (онзи, който стреля с лък по Вала). От пети сезон насам пък съм Вун Вун", казва актьорът.

Той разказва, че по време на "Битката на копелетата" му се е наложило да млати тенис топка на пръчка, която зад малкия екран виждаме като кон с ездач, а всякакви хора са го ръчкали с пръчки и копия, но въпреки това е било забавно.

Иън Уайт. Снимка: Libby Christensen/IMDb

Уайт разкрива, че преди 14 години, когато започва актьорската си кариера, е бил баскетболист. Един ден получил обаждане от екипа на "Хищника срещу Пришълеца", оказало се, че търсели мъже в добро физическо състояние, които да играят хищници, като за целта проверявали баскетболните отбори.

Той се съгласил и решил да пробва какво ще стане - и така вече 14 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки