Finntroll също стават част от Sofia Metal Fest 2016

OFFNews 22 декември 2015 в 17:02 4401 0

Finntroll.

Finntroll ще станат част от Sofia Metal Fest 2016 на 9 април, точно преди легендарните Paradise Lost да излязат на сцената.

Finntroll, митове и легенди: Троловете от Северния фолклор са смятани за мръсни същества с огромна сила и апетит. Тяхната гротескна физика е гарантиран комикс елемент, въпреки че хуморът тенденциозно е насочен към мрачната им страна, тъй като те са същества с глад за човешка плът. Не е изненадващо, че това им печели доста лоша репутация. По всичко личи обаче, че Finntroll са идеалното въплъщение на всички горепосочени описания и настроения, въпреки че при тях гладът за човешкото месо е заменен с неутолима жажда за алкохол.

Според легендата Finntroll са заченати в една пиянска нощ през март 1997 г. С голяма и тежка доза от бира и водка, примесени с народната мелодия в стил "Humppa" на финландската полка и тежки китари са изглеждали като добра идея на брадваджията Somnium (екс-Thy Serpent, Impaled Nazarene) и вокалиста Katla. Дори след като дуото изтрезняло, концепцията все още пазела своята оригинална привлекателност, това предизвикало и появяването на могъщите Finntroll.

През 1998, само година по-късно Skrymer, Tundra, Trollhorn и божественият Beast Dominator се присъединяват към бандата, която скоро се превръща в най-голямото име на изгряващата Folk/Pagan Metal сцена, въпреки че подпирайки се на масата, те никога не са си го поставяли за цел.

Следват промени в групата, цветни истории, но и създаването на страхотни композиции, преплитащи в себе Metal/Folk/Black metal. Ето и дискографията на групата: Rivfader (Demo, 1997), Midnattens Windunder (1999), Jaktens Tid (2001), Visor om Slutet (EP, 2003), Trollhammaren (EP, 2004), Nattfödd (2004), Ur Jordens Djup (2007), Nifelvind (2010), Blodsvept (2013)

П.П. Според друга легенда името Finntroll идва от стара финландска легенда, в която се разказва за шведски свещеници, дошли във Финландия и попаднали в схватка с подивял мъж, който избил повечето от тях. От разказите на оцелелите след завръщането им и историята за финландския трол се ражда и думата Finntroll.

KREATOR, POWERWOLF, PARADISE LOST и Finntroll на една сцена!
Не пропускайте, а БЪДЕТЕ ТАМ! \\mm//

Билетите за Sofia Metal Fest 2016, където ще видим на едно място Kreator, Powerwolf, Paradise Lost, Finntroll и други се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, Сърбия и Румъния. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили,Germanos, Technopolis, Office 1 Superstore, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Easy Pay, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. В бензиностанции OMV в цялата страна.

До 31 март включително цената на билетите ще е 120 лева. От 1 април до 10 април пропуските ще са по 140 лева. Билета за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от тук. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

Събитието ще се състои на 9 и 10 Април 2016, в столичната зала "Универсиада". Предстои оповестяването на останалите участници и допълнителна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков