Единствено в „Люмиер” представят „Зимна приказка” с Джуди Денч (програма)

ОFFNews 17 февруари 2016 в 16:26 3840 0

Кадър от „Зимна приказка”.

Безсмъртната творба на Шекспир „Зимна приказка” тръгва по кината в България на 18 февруари, всъщност само в едно-единствено - "Люмиер" към НДК.

През 2016-та светът отбелязва четири века от смъртта на Шекспир, а Националният дворец на културата и кино “Люмиер” ще почетат този юбилей с различни прожекции през цялата година.

Красиво направената “Зимна приказка” е с режисьори Роб Ашфорд и самият Кенет Брана, а в главните роли блестят имената на актьори като Джуди Денч и Кенет Брана.

81-годишната Денч (“Влюбеният Шекспир”,“Айрис”, “Записки по един скандал”, “Филомена”) демонстрира брилятна актьорска игра и както винаги - неподражаема висока класа.

Най-мистичната и романтичната от пиесите на Шекспир е за цар Леонт, който изглежда има всичко - сила, богатство, любящо семейство и приятели, но ревността му го довежда до верига от събития с трагични последствия.

“Зимна приказка” е и последната творба на Шекспир, прощаването му с театъра. Трагикомедията (определяна и като романс) за обсебване и изкупление можем да видим в “Люмиер” на датите:

- 18 февруари (четвъртък) - 19:00 часа; 
- 27 февруари (събота) - 13:00 часа; 
- 28 февруари (неделя) - 15:00 часа; 
- 7 и 9 март (понеделник и сряда) - 19:00 часа.

Времетраенето на продукцията е три часа с антракт между първа и втора част. Цената на билетите е 12 лв., намаление за пенсионери и учащи - 10 лв.

Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция - и от касата на кино “Люмиер”, тел. за контакт: 02/916 63 00 и 02/916 64 00.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews