Директорът на Смолянския театър: Нашият град загуби най-големия си актьор

OFFNews 19 януари 2024 в 15:57 2094 0

пожар

Снимка БГНЕС

Опожареният апартамент, в който загина актрисата Емилия Ованесян

"Трагедията е абсолютна. Театърът загуби най-добрия си актьор. Нашият град загуби най-големия актьор от нашите спектакли", заяви в коментар за смъртта на актрисата Емилия Ованесян директорът на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" Румен Бечев, който беше на мястото на инцидента.

Актрисата загина от обгазяване при пожар в апартамент в Смолян късно снощи. 

Вестта, която получих беше за мен потресаваща. Не вярвах за това, което ми говорят. Самата тя беше театър, друго нямаше. Имаше нас, ние имахме нея. Не мога да повярвам всичко това, което е зад мен. Трагедията е абсолютна. Така ми се иска да не е истина, обаче е истина. Театърът загуби най-добрия си актьор. Нашият град загуби най-големия актьор от нашите спектакли. Тя беше огънят в нашия театър, но хубавият, добрият, и като че ли затова съдбата ѝ сега е такава – да гори. Тя винаги ще гори в нашите сърца, каза още пред БТА директорът на театъра.


„За мен това е голяма лична трагедия. Тя беше една от големите български актриси, която посвети живота си на Смолян и смолянската публика. Много неща говорят за нейната класа като актриса, имаше доброто отношение на всички колеги и респект от работата, която вършеше. Най-достойното беше, че остана в Смолян. Това са хората на културата, които трябва дълбоко да уважаваме!“, сподели министърът на културата Кръстю Кръстев.

Сигналът за пожара е получен в 00:30 ч. тази нощ, обясни Симеон Цървуланов, началник на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Пристигналите пожарникари намерили обгорено тялото на актрисата в горящия апартамент. Пожарът е тръгнал от стаята ѝ. Пламъците се разпрострели и в съседния имот, който е общински. Пожарът е потушен от три екипа на пожарната, съобщи Елена Стоилова - говорител на полицията в Смолян.

От инцидента в жилищния блок в кв. "Нов център" са пострадали четирима обитатели на съседни апартаменти - момче на 15 години, момиче на 17 години и техните майки. Те са настанени за лечение и наблюдение в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Смолян, като състоянието им е стабилно.

Стоилова добави, че останалите обитатели на блока са били евакуирани. Огънят е унищожил мебели и покъщнина, опушени са и 150 кв. м стени, опожарен от горящи отломки е и автомобил, паркиран в близост. 

Причините за възникване на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!