Трайков: Искам да изстискаме Цачева до неделя

OFFNews 07 ноември 2016 в 19:32 22620 35

Искам до неделя да изстискаме Цачева до неделя. Искам в неделя аз и хората, които са гласували за мен или стоят зад моите послания, да знаят съвсем точно за какво биха или не биха гласували. 

Това заяви пред bTV кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. 

Той отново посочи, че не иска кандидатпрезидентската двойка на БСП Румен Радев - Илияна Йотова да спечелят на балотажа. 

"Хората, които са гласували за мен, няма да ме послушат какво аз им казвам. Камо ли Лукарски или Кунева. Това не е лош знак, че първо се обръща към десницата. Това не са хора, които ще слушат когото и да било. Ще слушат обаче какво казва г-жа Цачева. Аз съм убеден, че много от тях ненавиждат идеята г-н Радев и г-жа Йотова да седнат в Президентството. Особено г-жа Йотова. Нея си е знаем", коментира Трайков.

"Аз усещам върху себе си единствено огромните отговорности пред хората, които са гласували за мен. И огромната взискателност. Това са най-трудните 200 хиляди гласа, които могат да се вземат в България. Всеки един от тези хора има мнение и е готов да дебатира колкото 1000 избиратели на ДПС и 100 на БСП", каза той.

"В чужбина, ако махнете Турция, аз съм на първо място. В София сме след ГЕРБ, но сме по-близо до ГЕРБ, само на 2%. Въпросът е защо БСП изскочи отгоре. БСП сега казва, че това било техен кандидат. По време на финансирането на кампанията не знаеха, че е техен. Смущава ме да се преструваш, че те издига инициативен комитет. не е честно отношение на избирателите", посочи още кандидатът за президент на Реформаторите. 

Трайков коментира отново изказването на лидера на СДС Божидар Лукарски за подкрепата на Реформаторите за Цецка Цачева на втория тур на изборите.

"Аз г-н Лукарски не съм го назначавал за свой говорител. Ако реша да си намеря такъв, ще е някой, на когото имам доверие. Г-жа Цачева беше в левия отбор. След това осъзна, че няма как левите да я припознаят. И след това започна да използва моите послания", подчерта Трайков. 

Той беше категоричен, че ако Цачева иска да спечели на балотажа, трябва да говори с хората, а не с партийните лидери. 

Според междинните резултати, обявени от ЦИК, при преброени малко над 95% от бюлетините, Трайков получава около 6% подкрепа.

За заявката на Цачева за съдебна реформа, ако стане президент, Трайков посочи, че отдавна е казвал, че следващият президент трябва да работи в тази посока.

Видяхме, че в Народното събрание има антиреформистко мнозинство по тази тема. Затова президентът трябва да бъде двигател на този процес. Цачева каза: „Да, аз ще се възползвам от законодателната си инициатива по конституционни въпроси за съдебна реформа през промяна на Конституцията“. Тя отговори утвърдително и на въпрос това означава ли намаляване на правомощията на прокуратурата. Това за мен е голямата новина от днес, коментира Трайков.

„Има голямо условие и то е, че г-жа Цачева каза: „Ще го направя, ако предварително съм осигурила конституционно мнозинство“. А ние знаем, че там има 204 депутати, които не искат, сакън, нещо да се пипа по този въпрос. Мисля, че ако тя каже, че ще се възползва от своето правомощие да има законодателна инициатива по конституционни въпроси, независимо от моментната разстановка в Парламента, десните хора вече ще започнат да я слушат“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

35

синя сова

08.11 2016 в 16:22

№ 32-от всичките мушмуроци си избрах теб да те питам,колко ти платиха да плюеш по единствения свестен човек от всичките кандидати за президентския стол!Нали знаеш,че има една истина за "природонаселението "на България-по когото плюят най-много,по когото хвърлят кал най-много,той е най-свестният човек!Като сте толкова "отворковци"и знаете ,кой е добрият и кой е лошият,сега в неделя ще избирате между боядисаната комунистка в светлосиньо,слугинята на мутрата и генералът зад когото са се наредили агентите от ДС и червената пасмина от бсп!А,забравих,че на опашката зад него са и приятелите на путин!

15414

30

Hihi1981

08.11 2016 в 08:13

Гласуваш за Радев получаваш ДПС!!!!!!

25665

26

Victimized

07.11 2016 в 23:01

"Голям. Мачкай Трайчооо! Давай Цецкеее!"

Май си искал да кажеш , Давай Цецкеее мачкай Трайчо ...
Звучи по правдоподобно и близко до реалността ...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика