От щаба на Ваня Григорова искат да стопят разликата след вота в София, обясни доц. Киселова

OFFNews 07 ноември 2023 в 08:02 5928 3

Наталия Киселова

Снимка БГНЕС/архив

Няма основания да се иска провеждане на нови избори в София, не са констатирани сериозни нарушения на изборния процес. Основната цел на жалбата, която се готвят да внесат от щаба на останалата втора на балотажа Ваня Григорова, е стопяване на разликата между двамата кандидати. 

Това коментира експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова за ситуацията в столицата след балотажа на местния вот по БНТ. 

"Всеки от участниците има право да оспори. Това е нормално и не се случва за пръв път. Преди четири години също имаше съдебен контрол върху резултатите", припомни доц. Киселова. 

В жалбата трябва да бъде посочена конкретната секция и претенцията на кандидата, обясни тя. 

И подчерта, че засега не са чути претенции по конкретни райони. 

Според доц. Киселова, ако съдът прецени ще има ново броене на гласове, но само за определени секции. 

"Ако съдът намери нарушение в конкретни изборни секции, вариантите са два - да има изключване на тези гласове от общия брой гласове за кандидатите или ако има съществени различия между двамата кандидати и те се приближат, можем да говорим и за промяна в решението на ОИК. Според мен това е смело да се каже, но е възможно на теория, каза още доц. Киселова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

3

Владè

07.11 2023 в 18:41

Ваня да клекне, да се изпражни да и олекне и ще миряса. Полочка от киселото вино на Странджата помага. Да се похвали на йотова с гордост от пеодуциятя.
Може призидентя да чуе ок да я обикне. Ше се конубят без диригсциьъ.

2020

2

donyo

07.11 2023 в 11:48

Аз викам да проверят гербаджиите- 68% от гласовете им са за Ванчето. Така казват. Пък вождът уж призова първия път за държавна собственост, но верен на себе си, в последния момент обърна палачинката- гласувайте за Терзиев. Ама вижда се май се пошегувал. Голям шегаджия...

22548

1

dolivo

07.11 2023 в 11:10

Циганската махала да проверят, примерно
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика