Как чуждите медии коментират президентските избори

АФП: Удар за българския премиер на президентските избори

ОFFNews 07 ноември 2016 в 12:10 16786 5

Снимка Ладислав Цветков/ btv

"Удар за българския премиер на президентските избори", озаглавява АФП материала си за проведения вчера вот за държавен глава. 

Като злепоставяща спънка на първи тур агенцията определи втората позиция на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, заради която Борисов бе заявил, че ще подаде оставка. 

Предсрочни избори могат да изпратят най-бедната и корумпирана държава в ЕС в подновена политическа нестабилност, прогнозира  АФП и допълва, че 57-годишният "едър бивш бодигард и полицейски шеф" Борисов е инжектирал силно необходимата стабилност в страната откакто стана премиер за втори път през 2014 г. 

"Бивш офицер от българските ВВС, който призова Европейския съюз да вдигне санкциите си над Русия". Така Асошиейтед прес описва ген. Румен Радев. 

Отношенията на балканската страна с Русия, бъдещето на ЕС и увеличаващата се имиграция, откакто съседните държави затвориха границите си за бежанци и имигранти от Африка и Близкия изток, доминираха предизборната кампания, резюмира АП.

"Изборите се провеждат в атмосфера на широко обществено недоволство спрямо посткомунистическите политическите класи в България, особено с изкореняването на корупцията и подобряване на стандарта на живот в държава, където средната месечна заплата е под 500 евро", коментират "Файненшъл таймс". 

"На президентските избори в България води "приятелят на Русия" Румен Радев", пише "Политическа Русия", обръщайки внимание на резултатите от екзит половете преди приключване на изборния ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки