Йовчев: Протестите се основават на лъжа

Елица Мартинова 10 декември 2013 в 08:35 8435 48

Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС

„Това, което се развихри през последните месеци, бяха изговорени много лъжи. На база на тях бе организиран протест – някой мотивира хората да излязат на протест, да се опитат да влязат в сблъсък с полицията, да рушат имуществото, агресия, хулигански прояви – на основата на една лъжа. Това за мен не е нито нов морал, нито стар морал, нито никакъв морал.“

Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той коментира за пореден път, че полицията в България е действала изключително толерантно спрямо демонстрантите. По думите на вътрешния министър подобно поведение не би било допуснато в нито една друга европейска държава.

Йовчев подчерта, че на демонстрациите е имало много хулигани, които са целяли умишлено да провокират властите.

Попитан дали ще се извини, ако съдът установи, че задържаните не са отговорни за хулиганство, Йовчев заяви: „Имаше и твърде много хулигани, не мислите ли?“

Вътрешният министър коментира и новия Закон за Министерство на вътрешните работи. Йовчев твърди, че няма никаква промяна в полицейските правомощия от 90-а година насам.

„Не мога да разбера защо се дискутира това. Всякакви хора се упражняват по студията, по медиите. Министърът има същите правомощия, каквито ще има след новия закон“, каза Цветлин Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews