200 ранени в катастрофа със 100 автомобила във Великобритания (видео)

OFFNews 05 септември 2013 в 12:46 2897 0

Снимка: twitter
Снимка: twitter

Двеста души бяха ранени при верижна катастрофа на близо 100 автомобила в графство Кент, Великобритания.

Инцидентът стана на оживения четирилентов път A249 Sheppey, който води до моста, свързващ о-в Шипи с континенталната част на Кент.  

Шестима души от ранените при катастрофата, която стана около 7.15 часа местно време, са в тежко състояние, съобщава BBC. Няма загинали.

Вероятната причина за катастрофата е гъста мъгла и ограничена видимост. Инцидентът станал на място, където магистралата се пресича с второкласен път. 

В първите минути след инцидента информацията сочеше, че в сблъсъка са участвали около 40 автомобила, но по-късно от полицията потвърдиха, че са преброили повече от 100 коли. 

Свидетели разказаха, че видимостта е била много лоша. Шофьорът Мартин Стамърс разказа, че пътувайки по магистралата е попаднал на "ужасяваща" сцена на смачкани коли и камиони и хора, лежащи на пътя. Той разказа, че видимостта достигала максимум 20 метра, а когато той приближил моста, видял пет автомобила, врязани един в друг. В последния момент той успял да избегне удар в тях и спрял. 

"В продължение на 10 минути след това, всичко, което можеше да се чуе, беше свистене на гуми и удари на автомобили", разказва той. Стамърс изпратил сина си да предупреди водачите на идващите автомобили да намалят скоростта. По-късно при тях дошла жена, която им казала: Благодаря ви, спасихте живота ми!

Главен инспектор Анди Рийс от британската полиция обяснил пред медиите, че в зоната с катастрофирали автомобили има и такива, които са останали незасегнати. От полицията засега не са категорични, че единствено мъглата е основната причина за катастрофата. Пътят вероятно ще остане затворен през целия работен ден. От полицията призоваха хората, които пътуват в областта, да карат със съобразена скорост, с включени светлини и да спазват дистанция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика