Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

BG Рап от Северозапада

Деян Енев 28 септември 2012 в 17:06 5234 7

Деян Енев
Деян Енев

 

Флоро пак се напи в кръчмата в Беговица. Опитваха от новото вино, резняка и той бавно започна да почервенява, да се нажежава. Като изпи първия бакър, излезе на площада и вдигна един кон на раменете си. После яде чаши. После игра канадска борба. И ги победи, дявол да ги вземе. Победи ги. Натръшка ръцете на всичките бивши миньори един подир друг върху светналия като дръвник бар. Жилите на врата му като смоци се мятаха. Сетне помълча малко, потен и страшен.

След това поръча ракия – убряяяя! – от оная, синджирлийката – по едно юзче на победените и цяло шише, разбира се, за победителя. За себе си значи. На вересия я поръча. Иначе нямаше как, нямаше начин.

Мъжага беше този Флоро, мъжага.

После показа, че може да вие като вълк. Ауууу! Ауууу! Че може да вдига масите със зъби. После се сби с цялата пасмина и ги размаза като мухи по стените. Защото някой попита кой е Радичков. Кой е Радичков? Ето кой е Радичков: „Я виж, от едната ти страна цялата Ботева чета е строена, и лъвът е строен заедно с четата, от другата ти страна параходът дими като локомотив, пушекът му никога не се свършва.”

После се разплака, после повърна.

А после десет човека едва изхвърлиха огромния мъж в канавката навън.

Фроло пак се напи, разправяха на сутринта жените край портите, скрили големите си конски зъби в шепи; и мъжете в кръчмата – докато трепеха мухите и смучеха арда; и го чакаха да се събуди; и гледаха през оплютия прозорец големия сън на голямото му тяло; и двете кутрета на път за събореното училище, дето цял ден се изтягаха на припек – докато прескачаха брадата му.

А Флоро следобяда се надигна, както винаги. Отръска се като добиче. Нищо му нямаше, дявол да го вземе. Нищо му нямаше. Ритна вратата на кръчмата и като добиче пак се впрегна в ярема на селото – да тегли напред празния му животец.

Флоро едно знае – че без неговите подвизи, без неговото юначество няма да има летоброене в това мъртво село! И в околията! И по-нататък!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews