Аутсорсингът у нас засега се развива само в София, Пловдив, Бургас и Варна

Към моментa аутсорсинг индустрията осигурява 3,6 % от БВП на страната

OFFNews 06 ноември 2017 в 19:29 4468 2

"Точките в България, в които реално се прави бизнес в аутсорсинг сектора извън София, са три – Пловдив, Бургас и Варна. От тях Варна има най-голям човешки потенциал и ресурс на този етап на база съотношение брой езикови гимназии и университети - според годишния доклад на Българската аутсорсинг асоциация за 2016 г."

Това съобщи Светослав Иванов - изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация, на форум във Варна, посветен на аутсорсинга и ИТ бизнеса.

Към моментa аутсорсинг индустрията осигурява 3,6 % от БВП на страната, като в сектора са заети 48 000 експерти, които се очаква да нараснат до 63 000 през 2020 г.

В морския град се състоя тристранна среща между представители на Българската аутсорсинг асоциация, на IT бизнеса и ректорите на пет университета.

По време на срещата стана ясно, че общината е готова да партнира с логистика и осигуряване на бази, както и да съдейства за въвеждането на допълнително чуждоезиково обучение.

Целта е като община да съдействаме за пълноценен диалог между бизнеса и университетите. Време е да си сверим часовниците и да намерим формулата за тристранно сътрудничество, за да утвърдим Варна като център за развитието на IT и аутсорсинг сектора в България, каза кметът Иван Портних.

Отворени сме за незабавното стартиране на съвместни проекти с варненските университети. Насърчавам учебните заведения и бизнесът да създават взаимни програми с активното участие от страна на бизнеса в подготовката на съдържание за тези програми и тяхното практикуване. Съдържание, което отразява нуждите на бизнеса в посока на специфични знания и умения, свързани със сектора на изнесените услуги в две основни области - информационни технологии и бизнес процеси, каза Светослав Иванов пред ректорите, участващи в срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

07.11 2017 в 13:53

Интересно подизпълнителите по обществени поръчки и те ли се водят към "аутсорсинг индустрията".

11800

1

limlim

06.11 2017 в 20:21

Колко невероятно, само там дето има грамотни? На ход са Мало, Големо и Куртово Конаре.