АПИ пуска обществени поръчки за поддържане на пътища за 850 млн. лева

До 7 септември е срокът за подаване на офертите

OFFNews 09 август 2023 в 15:11 1528 1

ремонт
Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви седем обществени поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканската пътна мрежа в страната за 18 месеца. Те са на обща прогнозна стойност 849 456 480 лв. без ДДС.

Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви седем обществени поръчки за избор на изпълнители за поддържане на републиканската пътна мрежа в страната за 18 месеца. Те са на обща прогнозна стойност 849 456 480 лв. без ДДС, съобщиха от ведомството.

Всяка от обществените поръчки се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта с оглед защита на публичния ресурс. Икономически най-изгодната оферта се определя въз основа на критерий за възлагане „най-ниска цена" съгласно ЗОП. В документацията е определен обхватът на възможните възлагания в рамките на зимното, текущото и превантивното поддържане, както и извършването на ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации.

Включено е изискване за всеки участник в процедурата, за всяка обособена позиция, да прилага система за опазване на околната среда, сертифицирана съгласно стандарт БДС EN ISO 14001:2015 с обхват, включващ поддържане на пътища.

До 7 септември т. г. е срокът за подаване на офертите в обществените поръчки.

Целта на обявените процедури е във възможно най-кратък срок според законовите разпоредби да бъдат сключени договори за поддържане на републиканските пътища.

Първата обществена поръчка е за поддръжката на републиканските пътища в Югозападен район. Тя е с 4 обособени позиции за областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Прогнозна стойност на поръчката е 137 868 800 лв. без ДДС.

Във втората обществена поръчка за поддържането на републиканката пътна мрежа в Северен централен район. Четирите обособени позиции са за областите Габрово, Разград, Русе, Силистра. Индикативната стойност на поръчката е 79 213 500 лв. без ДДС.

Третата обществена поръчка е за поддържане на републиканските пътища на територията на Северозападен район, в който са областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен. Поръчката е с 5 обособени позиции за отделните области, а прогнозна стойност е 123 046 520 лв. без ДДС.

В четвъртата обществена поръчка е включено поддържане на републиканските пътища в Североизточен район. Тя е с 4 обособени позиции: област Варна, област Добрич, област Търговище и област Шумен. Индикативната стойност на поръчката е 94 953 800 лв. без ДДС.

Петата обществена поръчка е за поддържането на републиканските пътища в Югоизточен район, в който са областите: Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Прогнозна стойност на поръчката е 105 497 310 лв. без ДДС.

В шестата обществена поръчка е за поддържането на републиканската пътна мрежа в Южен централен район, тя е с 5 обособени позиции за областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и за Хасково. Индикативната стойност на поръчката е 141 339 050 лв. без ДДС.

Седмата обществена поръчка е за поддръжката на автомагистралите в страната, Прогнозна стойност на поръчката е 167 537 500 лв. без ДДС. Шестте обособени позиции са:

Обособена позиция 1 – АМ „Хемус" на територията на областите София и Ловеч;
Обособена позиция 2 – АМ „Хемус" на територията на областите Варна, Шумен и Търговище;
Обособена позиция 3 – АМ „Тракия" на територията на областите София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас;
Обособена позиция 4 – АМ „Марица" на територията на областите Стара Загора и Хасково;
Обособена позиция 5 – АМ „Струма" от км 0+000 до км 56+170 на територията на областите София, Перник и Кюстендил;
Обособена позиция 6 – АМ „Струма" от км 56+170 до км 166+500 на територията на областите Кюстендил и Благоевград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!