Украински футболист изчезна мистериозно

OFFNews 13 октомври 2023 в 14:24 1982 2

Футбол

Снимка shakhtar.com

Распутко е симпатизирал на руските агресори

Украински футболист в тийнейджърска възраст изчезна мистериозно след мач между Шахтьор (Донецк) и белгийския Антверпен от младежката Шампионска лига.

Двубоят се е провел на 4 октомври и полудащитникът Александър Распутко е бил от първата до последната минута на терена. След срещата отборът отива на летището, където всички минават паспортния контрол и се регистрират за полет към Варшава, включително Распутко. Той обаче се скрива и изключва телефона си.

Всички го търсят, но не го откриват и досега. Той не отговаря на обажданията, а от социалните мрежи изчезват всичките му снимки. От клуба отказват коментар, но медиите в Украйна разкриват, че младежът е имал симпатия към Русия и често е влизал в конфликт с останалите по тази тема.

Той вече се е опитвал веднъж да избяга в Русия от Истанбул, но не е успял. Распутко е имал и чисто професионални разногласия с клуба, като е искал да прекрати договора си, който изтича в края на сезона. Той е получавал между 1000 и 2000 евро заплата, но е настоявал за повече.

Според сайта "Динамомания" този проблем е бил решен и на играча бил предложен петгодишен договор, което е позволило да пътува за Белгия. Според телеграм канала "Брутален футбол" Распутко вече е в Русия и едва ли ще се върне.

Повече детайли дава журналиста Владимир Зверов, който посочва и конкретното местонахождение на играча. Той е бил примамен от бившия украински национал Генадий Зубов да стане част от руския отбор Звезда от Санкт Петербург, който се подвизава в третото ниво на руския футбол. Самият Зубов е част от треньорския щаб на този клуб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

13.10 2023 в 16:24

Няма лошо да имаш симпатия към Русия и да искаш да ходиш да живееш там. Защо обаче трябваше да гинат половин милион засега и от двете страни, за да докаже един психопат, че неговият "мир" е единствено меродавен. Защо не остави този "мир" по естествен път да привлича желаещите да живеят в него? Кой можеше да спре украинците, харесващи повече Русия, да отидат да живеят там? Мнозина от тях имат роднини и близки в Русия. Русия е огромна страна и място има за всички. Но не - тя реши с огън и меч да унищожава украинците, да завладява земите им и после да се бори за умовете и сърцата на оцелелите. Така наскоро го формулира небезизвестният терорист и кандидат за президент на Русия Гиркин.

850

1

pr07ecH70r

13.10 2023 в 14:45

Никога не вярвай на човек с "пу*ка" в името си!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика