Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Традицията е на страната на Монако срещу Байер Леверкузен

OFFNEWS 07 декември 2016 в 15:55 1995 0

Тази вечер Монако и Байер Леверкузен се изправят на "Байарена" в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Двубоят на пръв поглед не предлага никаква интрига. Монако твърдо е първи, а "аспирините" няма как да бъдат изместени от второто място. Всеки от двата отбора обаче преследва собствени цели и ще се опита да изтръгне победата. Германците искат да завършат без загуба в груповата фаза за първи път в историята на участията си в ШЛ.

Следи мача на живо тук

Монако пък ще преследва шести пореден мач без загуба срещу Байер. Двата тима са се изправяли пет пъти в Шампионската лига, като французите печелят три пъти, а два пъти двата отбора не излъчват победител.

Любопитното е, че френските отбори са препъникамък за "аспирините", които в досегашните си сблъсъци у дома с такива съперници са записали три загуби и един равен.

В последния си мач в Бундеслигата Байер записа само 1:1 с Фрайбург. Хората на треньора Роджър Шмидт се представят повече от неубедително през този сезон, като вървят едва девети с изоставането от цели 16 точки от лидера РБ Лайпциг.

Още един любопитен факт - през последните си шест домакинства на "Байарена" Байер няма загуба, като постигна 2 победи и регистрира четири равенства. Последният отбор, който победи германците на собствения им стадион е...Монако. Това стана през ноември 2014 година, когато "монегаските" спечелиха с 1:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews