Сезонът на голямата промяна е в историята. Какво да очакваме от новата кампания?

OFFNews 30 май 2021 в 10:43 3780 0

Изминалият сезон донесе голяма промяна във водещите европейски лиги. Хегемонията на Ювентус в Италия и на ПСЖ във Франция беше преустановена. В Испания за първи път от 7 години шампионът носи име, различно от Реал Мадрид и Барселона. Царуването на Ливърпул в Англия продължи твърде кратко, а на върха се завърна Манчестър Сити. Единственият шампион от първенствата в Топ 5, който защити титлата си, беше Байерн.

Големите герои на сезон 2020/21 са футболистите на Интер, Лил и Атлетико Мадрид. Те триумфираха в една необикновена година, в която, за съжаление, по-голямата част от мачовете се играха все така пред празни трибуни. Какво предстои след лятото, което ще мине под знака на Европейското първенство? Ще си върнат ли загубеното старите фаворити или новите шампиони ще продължат с успешното си представяне? Новият букмейкър сезам вече приема залози кой ще спечели титлата във водещите европейски лиги, а изминалата кампания ни показа, че всяка прогноза може да бъде подложена на риск.

Байерн изглежда непоклатим

Най-малко вероятно изглежда да бъде разчупено статуквото в Германия. Байерн триумфира за девета поредна година със Сребърната салатиера, въпреки че през по-голямата част на сезона беше подложен на напрежение от преследвачите. Но както често се случва, в Мюнхен се справят с конкуренцията, като привличат нейните лидери. Така се случва и сега - начело на баварците застава Юлиан Нагелсман, който досега водеше РБ Лайпциг, завършил на второ място. Трудно някой може да си представи, че “червените бикове” или Борусия Дортмунд ще свалят Байерн от върха. Десета последователна титла за баварската машина се смята за сигурна прогноза.

Манчестър Сити отново доминира в Англия

Интригата в битката за титлата във Висшата лига отново приключи далеч преди последния кръг. Манчестър Сити се върна на върха, като показа, че в настоящия момент превъзхожда съседите от Манчестър Юнайтед, както и предишния носител на титлата Ливърпул. “Гражданите” са фаворити и за сезон 21/22, но както “червените дяволи”, така и мърсисайдци ще влязат с големи амбиции в новото първенство. А да не забравяме, че Челси и Тотнъм също могат да се намесят в битката.

Какво ще се случи с Реал Мадрид и Барса:

Атлетико Мадрид триумфира в най-драматичния сезон в Ла Лига в последните години. “Дюшекчиите” записаха забележителна година, но не може да се отрече, че Реал Мадрид и Барселона също регистрираха отстъпление. Как ще реагират грандовете? Реал тръгва по нов път след напускането на Зинедин Зидан. За каталунците е най-важно дали ще бъдат водени все така от гения Лео Меси. А Атлетико има потенциала отново да участва в борбата за първото място, но дали има шанс да го защити? Това не се е случвало от 70 години насам на “червено-белите”, но вече легендарният Диего Симеоне може добави и това постижение към визитката си.

Разпада ли се империята на “Старата госпожа”?

Хегемонията на Ювентус приключи, Андреа Пирло беше уволнен, а това логично изведе на преден план и съмнения около бъдещето на Кристиано Роналдо. Но пък шампионът Интер също ще бъде с нов треньор, след като Антонио Конте си тръгна. Милан показа амбиции да се бори за титлата, може би през новия сезон те ще бъдат по-добре подплатени. Може да се каже, че сезон 21/22 е най-непредвидим именно в Серия А.

А във Франция може да се очаква, че ПСЖ ще си върне първото място. Веднъж на няколко години отбори като Монако или Лил свалят столичани от върха, но парите и класата на парижкия гранд няма как да бъдат победени трайно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!