Мондиал 2018 в Русия под сериозна въпросителна

OFFNews 18 декември 2016 в 11:36 11295 4

Очакванията, че световното първенство по футбол в Русия може да бъде поставено под въпрос заради скандалите с допинг, са напът да станат реалност.

Следствената палата на комитета по етика на ФИФА започна предварително разследване срещу вицепремиера на Руската федерация и президент на местния футболен съюз Виталий Мутко. Целта е да се установи ролята му в установената вече държавна система за скриването на употребата на допинг и в частност сред футболистите.

Ако се докаже причастност на Мутко в тези деяни, то той ще бъде отлъчен от футболното движение, а първенството в Русия ще се окаже под заплахата да бъде преместено в друга страна. Готовност да го приеме отдавна е изразила Великобритания, където нямат проблем с инфраструктурата за разлика от Русия, където проблемите около новите стадиони лъсват един след друг.

"Не виждам проблем да приемем световното. Може би някой си е поставил за цел да ни го отнеме. Световното дава тласък в развитието на 11 града в Русия и би било жалко всичко да пропадне", коментира Мутко, който може да се превърне в изкупителна жертва. За това намекна вече премиерът Дмитрий Медведев.

"Ако се докаже вината му, то той няма място в правителството. Ще водим безкомпромисна борба с допинга", категоричен беше Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12133

4

Gaijin

18.12 2016 в 18:11

Измислен професоре Балкански,
когато допингът е станал държавна политика в спорта, наказва се държавата.
Когато отделен спортист взема допинг - наказва се спортистът.
Това е толкоз просто и логично...

63994

1

Red or Dead

18.12 2016 в 11:49

Оффф...отдъхнах си, помислих си, че РОССИЯ е фалирала вследствие на “икономическите санкции“ на фащ и еуропатъ..:))))))

Апропо, “Мондиал 2018 в Русия“ е по-сигурен от факта, че слънцето изгрява от Изток, дори знам кой ще го спечели......РОССИЯ разбира се....поживём увидим.....

 
X

Да помогнем на украинските деца!