Лудогорец свали ЦСКА-София от върха

OFFNews 12 септември 2020 в 23:39 2386 0

Отборът на Лудогорец е новият лидер в Първа лига. Разградчани победиха с 3:1 у дома носителя на националната купа Локомотив Пловдив в двубой от петия кръг в шампионата и събраха 12 точки.

В същото време ЦСКА-София стигна до 1:1 във Варна срещу Черно море и е втори с 11. 

Лудогорец и Локомотив не си отбелязаха голове през първите 45 минути. Седем минути след началото на второто полувреме гостите от Пловдив поведоха в резултата. Бирсент Карагарен с удар от дистанция даде аванс за "черно-белите".

Десет минути по-късно шампионите изравниха, давайки начало на обрата. Антон Недялков проби по левия фланг и намери в наказателното поле Доминик Янков, който засече топката във вратата за 1:1.

В рамките на само две минути отборът от Разград достигна до нови две попадения, които се оказаха решителни за крайния изход на мача.

В 79-ата минута домакините взеха аванс с удар от дистанция на Алекс Сантана. Само 120 секунди след това Елвис Ману се разписа, след като засече във вратата опит да удар на Клаудиу Кешерю.

ЦСКА-София пък стигна драматично до точката във Варна с късен гол на Томи Юрич. Домакините пропуснаха дузпа в 48-та минута, а от 63-та минута играха с 10 души на терена заради втори жълт и съответно червен картон на Даниел Димов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки