Ливърпул и Манчестър Юнайтед не се победиха

OFFNews 17 декември 2023 в 21:40 1025 0

Ливърпул

Снимка Getty Images

Ливърпул изпусна първото място

Отборът на Ливърпул не успя да победи у дома Манчестър Юнайтед и двата отбора завършиха 0:0 в дербито от 17-ия кръг във Висшата английска лига.

"Червените" не можаха да победят колебливия до момента Юнайтед, който по-рано през седмицата отпадна от евротурнирите. Отборът от Мърсисайд не успя да се завърне на първото място в класирането, където сега е Арсенал.

След близо половин час игра Върджил ван Дайк не успя да открие головата сметка за домакините на стадион "Анфийлд".

През втората част Трент Александър-Арнолд също не можа да се разпише във вратата, пазена от Андре Онана. Расмус Хойлунд беше най-близо до попадението от състава на "червените дяволи".

По-малко от четвърт час преди изтичане на редовното време Луис Диас при добавка не можа да преодолее Онана. В 86-ата минута Джо Гомес също не беше съсредоточен в наказателното поле на Юнайтед.

Дълбоко в допълнителното време на дербито червен картон от гостите получи Диого Дало заради две официални предупреждения заради оспорвани на съдийски решения на рефера Майкъл Оливър.

Ливърпул е на второ място в класирането с 38 точки, на точка зад лидера Арсенал, който по-рано днес се наложи у дома срещу Брайтън.

Манчестър Юнайтед е на 10 точки зад големия си противник и се намира на седма позиция във Висшата лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!