Барселона си тръгна с победа от Порто, Нюкасъл унижи ПСЖ

OFFNews 05 октомври 2023 в 10:08 750 0

Футбол

Снимка Getty Images

Каталунците си тръгнаха доволни от Порто

Барселона постигна важна победа над Порто с 1:0 като гост в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига по футбол.

Победното попадение за каталунците вкара Феран Торес в добавеното време на първата част, след като бе изведен от Илкай Гюндоган.

Той пък се възползва от грешка на защитника на домакините Ромарио Баро. След почивката „драконите” натиснаха в търсене на изравняването, но отлични изяви имаше вратарят на испанците Марк-Андре тер Щеген. В края на мача съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа за Порто за игра с ръка на Жоао Кансело, но след преглед с ВАР отмени решението си. Тареми от Порто вкара със задна ножица, но той се намираше в положение на засада.

Барселона води в групата с пълен актив от точки, а Порто е втори с по-добра голова разлика от Шахтьор Донецк, който направи обрат като гост срещу Антверпен.

Нюкасъл победи френския шампион Пари Сен Жермен с 4:1 в Група F, известна като групата на смъртта. “Свраките” поведоха с 3:0 с попадения на Мигел Алмирон, Дан Бърн и Шон Лонгстаф, а ПСЖ намери сили да върне само един гол чрез френския национал Люка Ернандес. В добавеното време Фабиан Шер направи 4:1

В другия мач от групата Борусия Дортмунд и Милан не се победиха, завършвайки 0:0. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като през първото германците бяха по-активни, а след почивката се активира Милан. Интересно е, че „росонерите” са с голова разлика 0:0 след два мача.

В групата води Нюкасъл с 4 точки, пред ПСЖ с 3, Милан има две, а Борусия Дортмунд – само една.

Ред Бул Лайпциг не успя да спре победителя в Шампионската лига през миналия сезон Манчестър Сити и отстъпи у дома с 1:3. Фил Фоудън и заменилият го Хулиан Алварес вкараха за тима на Пеп Гуардиола, между двете попадения за германците се разписа Лоис Опенда. В края на мача Жеремви Докю оформи крайното 3:1 за „гражданите”.

Цървена звезда и Йънг Бойс направиха 2:2 в мач с обрати. Сърбите поведоха чрез Шериф Ндиайе, но тимът от Берн направи пълен обрат чрез два гола на Угринич и Итен от дузпа. В самия край Букари спаси точката за „звездашите”.

Сити е убедителен лидер в групата пред Лайпциг, докато очевидно Звезда и Йънг Бойс ще се борят за третото място.

Лацио изтръгна победата в последните секунди срещу Селтик с гол на испанския халф Педро за 2:1 в Група E. Така тимът от Рим и Атлетико Мадрид, наложил се по-рано над Фейенорд, си разделят първото място. Отборът от Ротердам е трети, а „детелините” – на дъното на класирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика