Австралия надигра Тунис за първа победа на световно от 2010-а година насам

Димитър Андреев 26 ноември 2022 в 14:27 764 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Австралийците ликуват

Отборът на Австралия победи Тунис с 1:0 в среща от втория кръг в група D на Световното първенство по футбол в Катар. За австралийците това бе първи успех на Мондиал 2022 и първи на Световен шампионат от 2010 година насам. Те вече имат 3 точки на второ място във временното класиране в групата, изравнявайки се с лидера Франция, който е с мач по-малко и по-късно днес ще излезе срещу Дания. Тимът на Тунис остава с 1 точка, спечелена от равенството с датчаните в първия кръг.

Единственият гол в двубоя бе дело на Мичъл Дюк в 23-ата минута на срещата. Тунис бе по-активният отбор на терена през второто полувреме, но не успя да реализира нито един от шансовете си за изравнително попадение.

Футболистите на Тунис застрашиха вратата на противника в 20-ата минута, когато при обещаваща атака Исам Жебали подаде към Юсеф Мсакни, който бе спрян от защитата на Австралия. Минута по-късно Мохамед Драгер пробва мерника си от далечна дистанция, но прати топката над вратата.

След попадението на Австралия в 23-ата минута, дело на Мичъл Дюк, който засече топката след центриране на Крейг Гуудуин, Тунис бе близо до изравняване в заключителните моменти на първата част. Мохамед Драгер пропусна отлична възможност в 41-ата минута, когато ударът му бе блокиран от защитник, а в третата минута на добавеното време Юсеф Мсакни пропиля нов шанс след удобен пас от Жебали.

През второто полувреме играчите на Тунис продължиха с опитите да реализират. В 61-ата минута Фержани Саси опита да застраши стража на Австралия от дистанция, но прати топката вдясно от вратата. Изстрел на Юсеф Мсакни бе блокиран пет минути по-късно. Пак той напредна добре в 72-ата минута при нова атака за Тунис, но Матю Райън реагира навреме.

Малко по-късно австралиецът Аарън Муй стреля над вратата на противника, а в 83-ата минута Райън отново се намеси категорично след удар на Монтасар Талби.

Уахби Хазри пропусна последната добра възможност за Тунис да стигне до равенството в 88-ата минута след като също не успя да преодолее стража на австралийците.

На 30 ноември националният тим Тунис ще излезе срещу Франция, докато отборът на Австралия ще има за съперник Дания в последните мачове от група D.

Тунис - Австралия - 0:1 (0:1)
голмайстор: 0:1 Мичъл Дюк 23

главен съдия: Даниел Зиберт (Германия)
стадион: "Ал Джануб", Ал Уакра, зрители - 41823
жълти картони:
- за Тунис - Аиса Лайдуни, Али Абди, Фержани Саси

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки