7 държави обявиха бойкот на Мондиал 2018 заради Скрипал

OFFNews 27 март 2018 в 13:16 17809 9

Снимка Facebook: FIFA World Cup

Полша, Исландия, Дания, Швеция, Австралия и Япония планират да бойкотират Световното първенство в Русия, за да покажат солидарност към Великобритания, пише британският The Sun.

Длъжностни лица от нациите вероятно ще отклонят поканите на Москва за турнира. Реакцията идва след съобщението на Тереза Май миналата седмица, в което тя обяви, че членове на британското правителство и кралското семейство няма да посетят Мондиал 2018 през лятото заради случая с отравянето в Солсбъри на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Полският президент Анджей Дуда беше първият световен лидер, който стоеше заедно с Мей, като разкри, че е отказал да посети церемонията по откриването на турнира в Москва на 14 юни.

Преди седмица пък министърът на външните работи на Исландия Гудлаугур Тор Тордарсон също намекна за бойкот на Световното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

7

El Commandante

27.03 2018 в 16:49

"Исландците имат интересен отбор, всичките са полуаматьори с други професии освен футбола, но се представят добре. Този бойкот ще им коства ценен опит"

Брато, чети внимателно, ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА, не ОТБОРА!

Ебати комедията...

77927

6

El Commandante

27.03 2018 в 16:47

"Длъжностни лица от нациите вероятно ще отклонят поканите на Москва за турнира."

Ще бойкотират означава няма да пратят отбор, тъпанари!

25665

4

Victimized

27.03 2018 в 14:54

Исландците имат интересен отбор, всичките са полуаматьори с други професии освен футбола, но се представят добре. Този бойкот ще им коства ценен опит, но щом политиците им са кретени ОТНОВО, да си седят там и да си киснат задн*ците в гейзерите. Великобритания е ясна, те национален отбор, който да помирише дори четвъртфинал не са виждали от десетилетия, ако не и повече. Тъпото е, че както и олимпийските игри, така и тук, го обръщат на политика. Всеки аспект от живота ни започва да бъде движен от политически подбуди.
И е без значение кой е прав, заради един отровен агент, който даже не са го обявили за мъртъв, се сее повече разделение. Една напред две назад. Хем демокрация, мир и любов, а гоним дипломати и замразяваме отношения. Понеже това е по-добрия начин със сигурност.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика