Йордан Лечков си навлече гнева на спортната общественост

OFFNews 19 октомври 2023 в 23:37 2591 1

Лечков

Снимка Принтскрийн

Йордан Лечков ядоса останалите спортове

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков се оказа в епицентъра на скандал в опита си да защити мижавите резултати на националите по футбол, които вървят последни в групата си в квалификациите за Евро 2024.

Звездата от САЩ'94 говори в ефира на Дарик радио непосредствено след гостуване на кандидата за поста на Борислав Михайлов Димитър Бербатов, който се изказа критично за работата на ръководството.

След него по телефона се включи Лечков, който нападна персонално Бербатов за личностните му качества и за капак каза следното изречение: “Леката атлетика, борбата, волейболът и художествената гимнастика също нямат успехи. Виждате кои хора ги водят. Едно и също”, каза бившият кмет на Сливен.

От засегнатите спортове не закъсняха реакциите. Най-остро реагираха от борбата, като с позиция излезе президентът на централата Христо Маринов, както и националът Едмонд Назарян.

От волейбола също не останаха длъжни, макар и шефът на федерацията Любо Ганев да не пожела да влиза в полемика с Лечков, с когото се познават от години.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева също излезе с публикация, в която уличи Лечков, че я е излъгал, че не е казвал тези думи, но въпреки това запазва приятелските си отношения с него.

Наложи се самият Лечков да внесе корекция в изказването си.

"Аз се радвам, че такъв дебат се заражда, но явно колегите не са следили внимателно моето интервю. Акцентирах върху промяна на законодателството за спорта като цяло. Това казах - че другите спортове се финансират от държавата и от данъците, докато футболът се финансира и издържа сам.

Радвам се на успехите на другите спортове. Би следвало да имаме и по-големи успехи, защото от футбола се иска едва ли не класирането да е като на САЩ 94, а другите спортове също са имали много по-големи резултати", каза Лечков пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика