Кристиян Станков се прибра в България с бронз от Карате Гран При 2019

OFFNews 26 март 2019 в 14:44 2349 0

Двукратният световен и европейски шампион по киокушин Кристиян Станков, днес се прибра заедно с националния отбор на България от Карате Гран При 2019 в Япония, където завоюва бронзов медал в категория до 75 килограма.

В турнира в Токио се включиха около 700 участници от 14 страни. Българската карате киокушин федерация изпрати в Япония осем състезатели.

Треньорът на националния отбор по киокушин на България Захари Дамянов и Петър Мартинов бяха начело на българския тим в Токио. За здравето на националите ни се грижи доктор Стоян Стаматов.

От българска страна в турнира се включиха и Кристиян Дойчев, Стоян Илчев, Стилиян Петков, Георги Иванов и Йордан Миладинов от мъжете и Ия Костова и Мариела Любенова при жените.

Станков сподели пред камерата на boec.bg, че състезанието е било на много високо ниво и със сериозна конкуренция от страна на Япония.

"Това е много важен медал. Може спечеля и още по-ценни отличия. Следва сериозна подготовка, повече тренировки и състезания. Живот и здраве, след време трябва да покорим световните върове", коментира бронзовият медалист от Карате Гран При 2019.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки