Защитници на Октай Енимехмедов готвят протест

Вероника Шербанова 22 януари 2013 в 17:14 3313 3

Повече от 10 делегати на ДПС налагаха с юмруци и ритници Октай. Снимка: БГНЕС
Повече от 10 делегати на ДПС налагаха с юмруци и ритници Октай. Снимка: БГНЕС

Защитници на Октай Енимехмедов излизат на протест срещу делегатите, които биха нападателя на Ахмед Доган. Демонстрациите са насрочени за 26 януари.

Протестът се организира във Facebook, където е създадена групата „Съд за участниците в боя на Октай Енимехмедов“.

Организаторите призоваха за мълчаливи протести в цялата страна, като в столицата демонстрациите ще бъдат пред Народното събрание, а в останалите градове – пред сградите на съдебните палати.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше нападнат от въоръжения с пистолет Октай Енимехмедов по време на националната конференция на ДПС в НДК. Малко след това десетки делегати се качиха на сцената и се нахвърлиха върху Енимехмедов. Те започнаха да го удрят с юмруци у да го ритат. Служители на НСО успяха да го изведат от залата.

„Октай беше линчуван! Всяко човешко същество има права! Неговите бяха потъпкани по един нечуван начин! Не на произвола! Призоваваме за мирен протест без нарушаване на обществения ред! Нека покажем, че ние сме европейци и не отговаряме на насилието с насилие!“, пишат организаторите на страницата на групата в социалната мрежа.

„Никой не спря животинските инстинкти на тези хора! Никой не говори за правата, които всеки от нас има, включително и Октай! Никой от българските политици не заяви позиция относно произвола на определен кръг хора! Никой не повдигна въпроса за публичната саморазправа!“, допълват организаторите на протеста.

Групата „Съд за участниците в боя на Октай Енимехмедов“ е създадена на 19 януари. До момента има над 12 300 последователи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!