До 6 г. затвор за Октай Енимехмедов

20 януари 2013 в 15:33 2383 2

Сотир Цацаров Снимка: Сергей Антонов
Сотир Цацаров Снимка: Сергей Антонов

До шест години затвор грозят Октай Енимехмедов за атаката му над лидера на ДСП, стана ясно от повдигнатите срещу него обвинения.

Днес стана ясно, че на нападателя вече са повдигнати обвинения в хулиганство и закана за убийство по членове 325 и 144 от Наказателния кодекс. Очакванията вчера бяха обвинението да е по-тежко - в опит за убийство.

Наказанието за хулиганство е до 5 години затвор, а по второто обвинение - до 6 години.

"Говорим за акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност".

Така новият главен прокурор Сотир Цацаров определи вчерашното нападение с пистолет над лидера на ДПС Ахмед Доган по време на речта му пред делегати на партията в Зала 3 на НДК.

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов лично наблюдава разследването.

Ще бъдат разпитани и охраняващите събитието, и делегатите, които се нахвърлиха и ритаха нападателя, стана ясно от думите на Цацаров.

"Разследването ще трябва да намери действителните мотиви. На този етап те са свързани с личностна себеизява, личностна оценка - негова собствена на политическите събития, на ролята на лидера на ДПС и това, което трябва да направи", обясни Цацаров. В жилището, в което живеел под наем Октай Енимехмедов, са намерени още българският флаг и знамето на ЕС.

 Главният прокурор определи още Енимехмедов като достатъчно интелигентен и подреден в живота си.

На този етап не е изключена версията Октай да е имал съучастници.

На въпрос на БНТ ще проверят ли и твърденията за инсценировка на нападението, главният прокурор каза: "На този въпрос не мога да отговоря. Разследването ще трябва да намери действителните мотиви."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки