Внимавайте - измами с интернет ваучери за ЧНГ

30 ноември 2012 в 07:50 2228 1

Банско
Банско

Голям брой жалби от туристи в Банско, Сандански и Мелник са се получили през последните дни в Комисията за защита на потребителите в Благоевград, съобщава БНТ. 

Туристите са ползвали пакетни услуги в курортните градчета, за което са платили между 300 и 500 лева чрез ваучери от интернет сайтове. На място обаче установили, че много от предлаганите екстри, които уж се включвали в пакетната цена, трябва да се доплащат. На много от тях било отказан достъп до сауна, басейн, СПА-център, както и закуска и вечеря, които са гарантирани в интернет резервацията. Някой от тях са настанявани в по-ниска категория стая, която не отговаря на очакванията им и на снимките от интернет. 

Най-голямата примамка по време на коледните и новогодишни празници са хотели, които предлагат двудневни и тридневни пакети с екстри на половин цена. В подобни ситуации туристите трябва да бъдат бдителни, предупреждават от комисията. "Трябва да видят този, който им предлага, дали е лицензиран, дали е категоризиран хотел, туроператорът да види дали има нужните документи, за да се извършва нужната дейност. Ако няма, трябва да се замислят, че могат да бъдат излъгани", съветва Никола Райков - старши експерт в Комисия за защита на потребителите-Благоевград.

 Ако при проверка на жалба се установи нарушение на Закона за туризма и потребителят е заблуден с примамлива оферта, започват договорки за обезщетение. Има случаи, когато хотелиерите дори връщат парите на туристите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews