Версия: Скандалните разговори записани с хакнатия GSM на Найденов

27 април 2013 в 20:33 25425 8

Хакнат ли е gsm-a на Миро Найденов? Снимка: sxc.hu
Хакнат ли е gsm-a на Миро Найденов? Снимка: sxc.hu

Записът на скандалните разговори между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър са направени от телефона на Мирослав Найденов, тъй като в апарата имало инсталиран софтуер за подслушване.

Тази версия развиха журналистите Сашо Диков и Веселин Томова от сайта afera.bg.

Телефонът на Найденов е служел като микрофон за записване с цецомобил някъде от Банкя, заяви Сашо Диков.

Вчера пред OFFNews обаче аудиоексперт, който преслуша записите през специална техника за аудиообработка, сподели друга версия: записите са направени от Найденов чрез микрофон, закачен за тялото му с тиксо. Експертизата сочи, че неговият глас е най-близо до записващото устройство. Първата половина на първия файл е замърсена с шумове, но от втората половина до края на разговора ясно се чува пулсът на Мирослав Найденов. Доказателство, че е точно неговият е това, че той се усилва в моментите, когато говори той или другите говорят за него. Особено силно усилване (с 20%) има, когато става дума за жена, с която живее.

Запис, през който се чува пулса, теоретично може да се направи и през телефон. Но в такъв режим телефонът трудно би издържал час и половина и съм почти сигурен, че на няколко места чувам шум от тиксо, каза експертът.

Ами ако Бойко Борисов е записвал? Какво правим? И защо шефът на НСО не си подаде оставката, след като стана ясно, че в къщата на Борисов може да се подслушва? – попита днес журналистката Веселина Томова в ефира на НТВ.

В МВР са отвратени от управлението на Цветанов – те знаят на какви поръчки са били подлагани, каза още Томова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика