Цветанов: Защо позицията ни за мораториума да е грешка

Елица Мартинова 25 октомври 2013 в 11:56 2441 7

Цветан Цветанов. Снимка: OFFNews
Цветан Цветанов. Снимка: OFFNews

След като вчера от Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му е била подведена от "Атака" и от популизма при гласуването за мораториума, днес заместникът му Цветан Цветанов отказа да нарече вота "грешка".

Запитан кога бившите управляващи са осъзнали грешката си, Цветанов отговори: "Защо трябва да наричаме това грешка?" Той бе категоричен, че партията му не е закъсняла с анализа си по темата с мораториума.

OFFNews припомня, че при разглеждането на мораториума ГЕРБ имаха предложения за добавки към текстовете на "Атака". Владимир Тотеш от ГЕРБ настоя в решението на парламента да се впише, че Народното събрание задължава Министерски съвет да започне преговори с ЕС за удължаване на забраната. Първоначално националистите заявиха, че са съгласни с корекцията, но когато се стигна до гласуване, тя не беше приета.

Цветанов защити позицията на партията си, като посочи, че ако парламентът бе приел въпросната поправка, решението на Народното събрание е щяло да бъде по-разумно.

"Има политическо решение, което е взето, имаше политическо предложение от ГЕРБ и ако беше прието, нямаше да има никакви спекулации или притеснения, които има в българските граждани в момента", каза Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews