Цветанов: Не коментирам и не знам. Борисов: Не чувам (видео)

OFFNews 30 април 2013 в 19:57 3417 9

В предизборна кампания сме, заяви Цветанов. Снимка: OFFNews
В предизборна кампания сме, заяви Цветанов. Снимка: OFFNews

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви във Варна, че не е запознат с констатацията на прокуратурата за извършено от него престъпление.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че Цветанов е извършил престъпление, като не е упражнил контрол върху използването и прилагането на специални разузнавателни средства.

Бившият вътрешен министър пристигна за срещата със симпатизантите от Варна с голямо закъснение.

Същевременно на предизборния концерт в Двореца на културата и спорта във Варна организаторите на събитието направиха всичко възможно да няма среща между журналистите и Цветанов – няколко пъти представителите на медиите бяха заблуждавани от кой вход ще се появи зам.-председателят на ГЕРБ.

Не коментирам, в предизборна кампания сме, заяви Цветанов и не даде категоричен отговор дали ще се откаже от имунитета си.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също отказа да отговори дали бившият вътрешен министър е извършил престъпление. С репликата "Не ви чувам" Борисов отклоняваше въпросите на журналистите.

От трибуната в Двореца на културата и спорта лидерът на ГЕРБ обяви: "Дълбоко вярвам в честните магистрати и истината рано или късно излиза наяве. Да, всеки ден ще има скандали, ще ни подслушват, ще приказват какво ли не, но процентите пак ще са тези."

Затова съм угрижен, не от много бързите действия на прокуратурата, тях ги аплодирам, защото ще се върнат - и на „Галерия”, където имаше доказано подслушване на журналисти, така че да не злорадстват. Ние винаги сме се подчинявали на върховенството на закона. Хиляди пъти прокурори са докладвали и сме работели с тях, когато съм бил главен секретар, винаги в екип. Затова те са ме имали за един от тях, каза Борисов.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!