Цветанов: "Будагейт" е спекулация, машинация, манипулация

Нели Чолашка 07 февруари 2013 в 12:47 2375 2

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Цветан Цветанов определи като "спекулации, машинации, манипулации" поредицата от документи, които “Биволъ” публикува във връзка с агентурно минало на премиера Бойко Борисов под псевдонима "Буда". 

Снощи “Биволъ” изкара пореден документ, който показва, че службите чакали Бойко Борисов да прояви “декриминализиращо поведение” преди да го вербуват.

Цветанов отговори уклончиво на въпроса дали ще бъде проверена автентичността на този документ, както и дали ще има проверка и наказани за изнасянето но секретни документи от МВР.

За да докаже, че с досиетата се правят политически спекулации, Цветанов даде пример със своето кадрово досие (нещо съвсем различно от дело за кадрово наблюдение).

Той проверил дали някой се е интересувал от неговото кадрово досие в МВР и е установил, че то е излизало от отдел "Човешки ресурси" два пъти - при сформирането на ГЕРБ през 2006 г. и преди парламентарните избори през 2009 г.

Цветанов подозира вътрешните министри по това време - съответно Румен Петков и Михаил Миков.

"В България през всички тези години не са малко лицата, които се възползват от реализирането на подобни сценарии - с използването на материали или фалшифицирането на материали, за да поставят в зависимост, когото и да било", коментира още вътрешният министър.

Той обаче не посмя да каже, че публикуваните документи са фалшиви, а обяви, че "може би" са фалшиви

"Всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, за да бъде използвано в публичното пространство за дискредитирането на политически опонент...

За да няма политическо говорене за реални политики, които трябва да се направят, а когато нямаш политически аргумент,  нямаш съответните политически управленски програми, ти минаваш вече в лично настъпление към съответния си политически опонент и това е стил, който сме наблюдавали през всичките години в България", смята Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки