Цацаров не вижда причина да проверява "Буда"

05 февруари 2013 в 18:53 2522 6

Сотир Цацаров Снимка: Сергей Антонов
Сотир Цацаров Снимка: Сергей Антонов

Не виждам причина, поради която трябва да бъде правена проверка на документите, свързани с агентурното минало на агент Буда.

Това каза главният прокурор на България Сотир Цацаров в интервю за предаването „Лице в лице” на бТВ.

Цацаров обясни, че проверка се прави, когато има данни за престъпление, а на този етап не се знае дали въпросните документи са действителни и какво съдържат те.

„Единственото, което знаем, че един цикъл, който в обществото се върти от доста време, се повтаря отново", каза главният прокурор, цитиран от "Фокус".

Той смята, че по света проблемите с „библиотеката на досиетата” са решени отдавна.

Според него - у нас това се дължи и на по-късно приетия Закон за досиетата, както и на факта, че по-късно е започнала да функционира така наречената Комисия по досиетата, макар че документът за досието „Буда” няма нищо общо с тези досиета.

„Но при нас периодично функционира на заден план една библиотека, която в зависимост на това в каква посока тиктака общественият часовник, тя периодично вади някакъв документ. Няма значение дали то засяга премиера или засяга някой друг. Има някакъв си картон, който казва, че някой е тръгнал да вербува някого си”, подчерта още главният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков