Стоичков: Не съм с белезници още

Юлиан Христов 04 октомври 2012 в 16:22 1354 0

Христо Стоичков. Снимка: БГНЕС
Христо Стоичков. Снимка: БГНЕС

Десетки фенове дойдоха да подкрепят Христо Стоичков, който е извикан на разпит в ГДБОП. Легендарният футболист влезе около 15:15 ч. в сградата на Дирекцията и се обърна към присъстващите журналисти с думите: "Не съм с белезници още! Чакайте!".

Стоичков е в ГДБОП във връзка с твърденията му за черното тото в българския футбол. Около 10 минути след като той влезе, феновете започнаха да хвърлят димки пред сградата.

На излизане от ГДБОП Стоичков коментира, че с поведението си медиите са опетнили името му в Европа. Бившият нападател на Барселона поясни, че в доста европейски медии е излязла информация, че той ще бъде разследван по подобни обвинения, а всъщност той помага на разследването. Според него българските медии са спомогнали за дезиформацията за това, че Стоичков е бил разследван. Той обясни, че се е явил като свидетел по разследване за т.нар. "черно тото". 

След днешния разпит на бившия национален треньор и футболист на България обаче стана ясно, че властите вече са имали среща по въпроса с президента на БФС Борислав Михайлов, а разследваното на т.нар. "черно тото" в страната продължава, разкри директорът на ГДБОП Станимир Флоров. До днес обаче не се знаеше, че Михайлов е бил разпитван по случая, съобщи БГНЕС.

Самият Михайлов обяви преди няколко дни, че в последните три години в родната централа са постъпили 15 сигнала от УЕФА за манипулиране на мачове на територията на страната. БФС пък извади от Елитната юношеска група тима на Спартак Плевен, заради съмнения за евентуално участие на отбора в уреждане на футболни срещи.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в Русе, че привикването на Христо Стоичков в ГДБОП е нещо нормално, тъй като той е направил няколко изказвания в публичното пространство, свързани с "черното тото". Ако има данни, които биха допринесли за едно разследване, те ще бъдат приети от служителите, каза още Цветанов. В момента темата за "черното тото" е водеща в Европа и България работи координирано с европейските си партньори по този въпрос, стана ясно още от думите на министърът на вътрешните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки