СОС уволни шефа на "Софийски имоти"

Нели Чолашка 28 февруари 2013 в 14:37 3525 2

Столичен общински съвет. Снимка: БГНЕС
Столичен общински съвет. Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) уволни шефа на "Софийски имоти" Диян Цветков заради фактурите за тенджери и парфюми, плащани с пари на общинското дружество.

Съветниците обаче оставиха другите двама членове на борда, противно на това, което поиска на предишното заседание кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди две седмици общинският съветник от БСП Георги Кадиев представи фактури, разписани от шефа на общинското дружество Диян Цветков за закупени с пари на фирмата скъпи парфюми, маркови дрехи, и дори тенджери.

Фандъкова поиска веднага оставката на целия борд. Смяната на шефовете на общинските дружества обаче е в правомощията на общинския съвет.

Мнозинството на ГЕРБ в съвета дори нямаше намерение да извади от борда изпълнителният директор Цветков, но по настояване на Георги Кадиев (БСП) той все пак беше изваден от борда.

Засега в управата остават другите двама членове Добромир Личев Бориславов и Полина Василева Витанова.

Междувременно бордът си е избрал за изпълнителен директор Витанова. Преди да влезе в борда на "Софийски имоти" тя е била съветник на общинската стопанска комисия. В момента е и в борда на "София крематориум".

Ако уволним целия борд, дружеството няма как да работи. Започнали сме процедура за избор на ново ръководство чрез конкурс и очаквам това да се случи до два месеца", коментира председателят на стопанската комисия Николай Стойнев.

Според него Диян Цветков е работил много добре през изминалата година - наложил е практиката да се правят публични конкурси за продажби и наеми, създал е регистър и досиета на имотите, както и на всички договори за наем.

"Засегнати бяха интересите на много хора и затова имаше натиск върху него", коментира още Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки