Уволняват ръководство на "Софийски имоти" заради тенджерите

Нели Чолашка 14 февруари 2013 в 13:04 3401 3

Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС

Цялото ръководство на общинското дружество "Софийски имоти" ще бъде уволнено заради тиганите, парфюмите и дрехите, купувани с пари на фирмата.

Това обяви днес кметът Йорданка Фандъкова. Тя е поискала от Столичния общински съвет да освободи директора Диян Цветков и целия борд и да направи конкурс за нови шефове.

Фактури за парфюми, дрехи, обувки и тенджери, подписани от Цветков, представи вчера общинският съветник от БСП Георги Кадиев. 

Цветков призна вчера, че си е купувал дрехи и е купувал подаръци с пари на "Софийски имоти", но твърдеше, че в това няма нищо нередно, защото го е правил с парите за представителни разходи.

Справка в Daxy показва,  че другите двама души в борда на дружеството са Добромир Личев Бориславов чийто мандат изтича след няколко дни - 17 януари, и Полина Василева Витанова. 

Кадиев обяви пред bTV днес сутринта, че Диян Цветков е човек на Фандъкова, защото преди "Софийски имоти" е бил в просветното министерство.

"Не познавах този човек преди да бъде назначен в "Софийски имоти", коментира Фандъкова. (Цветков е бил назначен в министерството на образованието през 2010 г.)

По думите на Фандъкова отстраняването на борда на "Софийски имоти" трябва да послужи за урок и на шефовете на другите общински дружества.

Шефът на общинската стопанска комисия Николай Стойнев напомни на БСП, че не е предприела нищо срещу техния общински съветник Борислав Борисов, който беше уличен в скандални сделки със "Софийски имоти".

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки