Синдикатите в ЕРП-тата излизат на протест

21 март 2013 в 20:21 2795 15

В електроразпределителните дружества работят около 7 000 души
В електроразпределителните дружества работят около 7 000 души

Синдикалните организации в „Енерго Про“, „ЕВН – България“ и „ЧЕЗ – България“ готвят протести в края на март пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Около 40 синдикални лидери от девет области в Североизточна България се събраха на среща в Горна Оряховица за съгласуване на протестите.

„И ние, работещите в „Енерго Про“, „ЕВН – България“ и „ЧЕЗ – България“, сме потърпевши от политиката на различни правителства. И ние, като по-голяма част от българските граждани, сме излъгани и ограбени от т.нар. политическа класа. И ние сме на улицата и пресмятаме как да платим ток, вода, заеми“, пишат синдикалистите в отворено писмо.

В електроразпределителните дружества работят около 7 000 души.

Изразяваме категоричното си несъгласие да бъдем сочени като виновници за непосилните сметки за ток и ниските доходи. Това по колко купуваме и продаваме електроенергията се определя с решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Абсолютно неправилно е само на нашите дружества да се прехвърля изцяло отговорността за крайната цена на електроенергията, категорични са синдикатите в ЕРП-тата.

Намалените цени на тока и на пренос през електроразпределителната мрежа ще доведат до намаляване на качеството на електрическата енергия, обявиха още синдикалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews